Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Συνεχίζει να είναι γραφικός, ο εκπρόσωπος της ΣΥΠΕ (και φαίνεται).Δεν έχει καταλάβει τι είναι ατομικό και τι συλλογικό

Προκλητικός στην συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας, γατάκι στην συνάντηση με την Διοίκηση του ΟΣΕ ο γραφικός εκπρόσωπος της ΣΥΠΕ.
Προσπάθησε με
προκλητικό τρόπο να τοποθετήσει μικρόφωνο δίπλα σε αυτό που ηχογραφεί τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ - Σε ρόλο που καλιστα θυμίζει άλλης του μνήμη εποχές , λογικών  “ασφαλίτη”,που όμοια της δεν έχει ξαναυπαρξει σε άλλο όργανο - ο συνάδελφος Κλίτσας, επειδή "δεν εμπιστεύεται" την ...καταγραφή τους απο το Σωματείο (!!!! λες και η άλλη συσκευή γράφει άλλα λόγια) προσπάθησε να τοποθετήσει συσκευή δίπλα σε αυτήν που καταγράφει τα επίσημα πρακτικά!
Του απαντήθηκε ότι οι προσωπικές ηχογραφήσεις συνεδριάσεων είναι προσωπικό του θέμα και μπορεί να κάνει ότι θέλει, αλλά θα βάλει την προσωπική του συσκευή ηχογράφησης σε σημείο που δεν θα είναι εμφανές στους υπόλοιπους. Το Σωματείο εδώ κ 4 χρόνια διατηρεί πλήρες αρχείο όλων των συνεδριάσεων.
Ο γραφικός μη έχοντας τίποτα να πει ,απέσυρε σε χώρο που αυτος γνώριζε την προσωπική του συσκευή ηχογράφησης.
Τέλος ζήτημα θέτει η ΣΥΠΕ για το αίτημα του Προέδρου για νομική κάλυψη απέναντι στην συκοφαντία της ΔΑΚΕ για τα οικονομικά του Σωματείου, όταν δημοσίευσε ισολογισμούς και οικονομικούς απολογισμούς του, με την λεζάντα “ξαλαφρωσαν»,παρουσιάζοντας μάλιστα ψευδή στοιχεία!
Αυτό οι εκπρόσωποι της ΣΥΠΕ το θεωρούν "προσωπικό θέμα του Πρόεδρου"!

Είναι τέτοια η πρεμούρα τους να καλύψουν τους συνεργάτες τους στην αλητεία που διέπραξαν με τα οικονομικά , διεξάγοντας τον πλέον βρώμικο προεκλογικό αγώνα των τελευταίων 20 χρονων, που δεν δίστασαν να καταψηφίσουν και τα αυτονόητα!

Η ψηφοφορία αυτή τους αποκάλυψε και τους εξέθεσε ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ!

Ενδεικτικό της παλινωδίας της ΣΥΠΕ (συνήθισε πλέον τις κωλοτούμπες ο γραφικός)που προκαλεί γέλιο σε όλους τους μηχανοδηγούς είναι ότι υπερψήφισαν την αυτόνομη διαπραγμάτευση της ΣΣΕ ενώ μέχρι χτες κατήγγειλαν ως διασπαστές όσους προωθούσαν αυτήν την τακτική!

Θυμίζουμε στους μηχανοδηγούς ότι ο γραφικός  είχε αιτηθεί και είχε λάβει ΟΜΟΦΩΝΑ έγκριση απο την ΠΕΠΕ για να κινηθεί νομίκά εναντίον του Προέδρου της ΠΕΠΕ για προσωπικά του ζητήματα.
Με τα λεφτά των άλλων βεβαίως βεβαίως,όπως ορθότατα είχε γράψει το στέκι τότε και επειδή γνώρισε την χλεύη των μηχανοδηγών για το θέμα,δεν το τόλμησε ποτέ.
Αυτό που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο γραφικός και η ΣΥΠΕ είναι ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου - βάση του καταστατικού- εκπροσωπεί την ΠΕΠΕ,η οποία στοχοποιήθηκε ότι "ξελάφρωσε" το ταμείο την τελευταία τριετία απο την ΔΑΚΕ.
Όπως τόνισε ο συνάδελφος Γενιδούνιας, αφήνει στο περιθώριο τις αιτιάσεις του γραφικού γύρω απο το θέμα, ακόμα και την ΔΗΜΟΣΙΑ  τοποθέτηση-παραδοχή του Συρόπουλου για σχέδιο αφαίμαξης του Ταμείου την τελευταία τριετία με στόχο να εκτεθεί η +ΣυνΕξέλιξη, τοποθέτηση που υπάρχει καταγεγραμμένη στα πρακτικά στην συνέλευση του Βόλου.

Αλλά ,όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ, δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανένα τρίτο να διασύρει την ΠΕΠΕ.
Γιατί η ΠΕΠΕ,  ΔΕΝ είναι προσωπικό του θέμα.
Είναι λογικό να μην μπορούν να αντιληφθούν οι εκπρόσωποι της ΣΥΠΕ, τι είναι προσωπικό και τι συλλογικό. 
Εδώ ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι ο σιδηροδρομικός κόσμος ακόμα συζητάει το πως ο γραφικός, απο αγωνιστής του ΠΑΜΕ μέσα σε μια νύχτα έγινε συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ για να πάρει την καρέκλα! (Και συμμετέχει και στις συνεδριάσεις της).
Στην πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΠΕ η μοναδική του πρόταση τους αφορούσε το να αφήσει η ΠΕΠΕ το 2ο γραφείο στο κτίριο της ΠΟΣ....και γενικές διαπιστώσεις επί θεμάτων που όλοι γνωρίζουμε.
Πρόταση καμία....Καθόλου τυχαίο.
Άλλο είναι να πετροβολάς και άλλο να έχεις πρόταση.
Για αυτό και η ψήφος υπέρ της αυτόνομης διαπραγμάτευσης της ΠΕΠΕ!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών









3 σχόλια:

  1. Μωρε τι λέτε?προστατεύει ατομικά αλλα μεσα από συλλογικες διαδικασιες αλλη συλλογικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορυφαία στιγμή, όταν ο συνάδελφος Συρόπουλος ζήτησε να αφήσει η ΠΕΠΕ το 2ο γραφείο που νοικιάσαμε στα γραφεία της ΠΟΣ μετά απο ΚΑΙ δική του πρόταση (με την Νέα Έλξη)!
    Πως γυρνάνε οι καιροί!!!!!
    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή