Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Νέα δικαστική απόφαση.Αντισυνταγματικές οι περικοπές σε μισθούς κ συντάξεις το 2012....

Νέες ανατροπές στους οικονομικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης ενδέχεται να προκύψουν άμεσα, καθώς η ίδια είναι πολύ πιθανό να βρεθεί μπροστά σε ένα δημοσιονομικό «σοκ», σύμφωνα... με το πρώτο θέμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής.

Σύντομα αναμένεται η δημοσίευση αποφάσεων που δικαιώνουν ενστόλους, καθηγητές ΑΕΙ, διευθυντές ΕΣΥ, ενώ την ίδια στιγμή η Ολεμέλεια το ΣτΕ καλείται να αποφανθεί στις προσφυγές καθηγητών ΤΕΙ, που ζητούν να κριθούν αντισυνταγματικές οι δικές τους περικοπές.
Στον αέρα βρίσκεται επίσης και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.
Οι αποφάσεις αυτές, επίσης, δημιουργούν μείζον θέμα και για την παρούσα κυβέρνηση που πιέζεται να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, ακόμη και επικουρικών. Μπορεί το δικαστήριο να αργεί να εκδώσει τέτοιες αποφάσεις, ωστόσο, όταν το κάνει αποτελούν «πιλότο» για ενδεχόμενες νέες περικοπές που μπορεί να σχεδιάζει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου