Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση από Δίκτυο Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την ώρα που βρισκόμαστε πλέον στο κατώφλι των δεσμευτικών προσφορών στο πιθανό σημείο μηδέν για τον σιδηρόδρομο, την ώρα που οι νέες διοικήσεις ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ αν και  εγκρίθηκαν από την Βουλή οι διορισμοί τους,  αναμένουν σχεδόν 30 ημέρες τώρα το μαγικό ΦΕΚ του ορισμού τους, την ώρα που βρισκόμαστε θεωρητικά στο τελικό
στάδιο για την υπογραφή ΣΣΕ αλλά ίσως και πολύ μακριά στην πραγματικότητα, οι κλασσικές παρατάξεις της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ εξακολουθούν να ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα, χωρίς να συνειδητοποιούν το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή την στιγμή ως σιδηρόδρομος. Λογικό, μιας και οι ίδιες  αποτελούν μέρος του προβλήματος λόγω των πρακτικών τους όλο το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες και  μας οδήγησαν εντέλει στο σημερινό αδιέξοδο!
Όμως βαρύτατες είναι και οι ευθύνες που έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία τόσο σε αυτή όσο και στην προηγούμενη θητεία της, εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα το ουσιαστικό για τον σιδηρόδρομο. Δεν έχει καν καταφέρει να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα λειτουργίας του σιδηροδρόμου, συντελώντας έτσι και αυτή με την σειρά της στην απαξίωση του μέσου…
Η καθημερινότητα είναι πλέον οι περικοπές δρομολογίων, η κραυγαλέα έλλειψη προσωπικού στους κλάδους αιχμής, η ολοένα και αυξανόμενη έλλειψη τροχαίου υλικού, η κατάρρευση της υποδομής, η αγανάκτηση του επιβατικού κοινού...
Κι ενώ η κυβέρνηση αδιαφόρησε προκλητικά για την «θηλειά» των δήθεν χρεών από κρατικές επιχορηγήσεις που σκόπιμα μας φόρτωσε ο νεοφιλελεύθερος εξυγιαντής Χατζηδάκης, αντίθετα αφήνει να διαρρέουν σενάρια ποικίλων μορφών για την τύχη των εταιρειών που είναι προς πώληση. Δίνει έτσι το τελειωτικό χτύπημα στο φρόνημα των εναπομείναντων σιδηροδρομικών, που αν και μόνοι, αν και λίγοι, δίνουν και την ψυχή τους προκειμένου να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος. Και ο σιδηρόδρομος  λειτουργεί ακόμα χάρη σε αυτούς!
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ είναι και παραμένει πιστό στις αρχές του και δηλώνει με κατηγορηματικότητα πως τα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης από όποιον και αν εκπορεύονται, θα μας βρουν απέναντι σε θέση μάχης! Θα συνεχίσουμε τον αγώνα που κάνουμε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης μας για έναν ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ σιδηρόδρομο!
ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ!!!
ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!!
ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ!!!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε ανάχωμα στα νεοφιλελεύθερα σχέδια εκποίησης της ελληνικής σιδηροδρομικής περιουσίας! Όλοι μαζί όμως, έξω από κομματικούς, παραταξιακούς ή κλαδικούς διαχωρισμούς!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το βάρος έπεσε στους δικούς μας ώμους.
Εμείς θα είμαστε εκεί! Ελπίζουμε εκεί να είμαστε ΟΛΟΙ!!!
Καλό αγώνα…
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου