Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Επιστροφή στην εποχή του χαρτιού!!(ή μήπως αδυναμία προσαρμογής κάποιων στις νέες τεχνολογίες)

Πριν μερικές ημέρες το στέκι έγραψε για την προσπάθεια που γίνεται απο τον νέο Προϊστάμενο του ΜΑΙ για να εκσυγχρονιστεί επιτέλους το μηχανοστάσιο μέσω της μηχανογράφησης.Μάλιστα σε μια καινοτόμο ενέργεια ζητήθηκε απο τους μηχανοδηγούς να δώσουν τα mail τους για να ενημερώνονται σε real time για ότι τους αφορά (ιδιαίτερα το πρόγραμμα εργασίας).Λυπούμαστε πάρα πολύ όταν
βλέπουμε συναδέλφους μας  - σε θέσεις ευθύνης-να ζητούν να πάνε πίσω τα πράγματα αντί να πηγαίνουν μπροστά και να ζητούν να επανέλθουμε στην εποχή του μολυβιού. 

Μετά σκεφτόμαστε ότι άθελα τους - το πιστεύουμε αυτό ,γιατί είναι άξιοι για τις θέσεις τους- καταδεικνύουν με αυτήν την συμπεριφορά ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα νέα δεδομένα, που σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν την καθημερινότητα του μηχανοδηγού και την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Βρισκόμαστε στο 2016 και στην εποχή της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Καιρός να το αντιληφθούν πλέον ΟΛΟΙ.
Τα δεδομένα αλλάζουν και είναι καιρός και το μηχανοστάσιο του ΜΑΙ - και όχι μόνο- να αποκτήσει ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ διαφανής.
Εκτός αν θέλουμε να έχουμε μια εταιρεία σύγχρονη στα λόγια και στην ουσία να είμαστε βυθισμένοι στην λογική του χαρτιού  και της αδιαφάνειας.

Απο αύριο το τμήμα ελέγχου ταχυτήτων μεταφέρετε στην Καρόλου και έτσι η έλξη προσθέτει στο οπλοστάσιο της άλλο ένα καίριο τμήμα - που επί 5 χρόνια ήταν χωρίς στελέχωση-. Οι θέσεις -όπως δεσμεύτηκε δημόσια η ΠΕΠΕ - καλύπτονται απο μηχανοδηγούς που έχουν την εμπειρία να ανταπεξέλθουν σε όλα τα δεδομένα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου