Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ανοιχτή επιστολή ΜΕΤΑ εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα για σύγκληση Ε/Ε της ΓΣΕΕ

Με ανοιχτή τους επιστολή, τα μέλη του ΜΕΤΑ εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα, Θάνος Βασιλόπουλος και Νίκος Παπατριανταφύλλου, ζητούν από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ τη σύγκληση της εκτελεστικής επιτροπής της Συνομοσπονδίας, προκειμένου
«να συζητήσει τους όρους με τους οποίους θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί η πάλη του εργατικού κινήματος» ενάντια στην ασφαλιστική απορρύθμιση Κατρούγκαλου.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΣΕΕ
ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

Συνάδελφε Πρόεδρε,
Είναι φανερό, ότι παρά τη σημαντική και ισχυρή κινητοποίηση μεγάλων στρωμάτων της κοινωνίας και της εργατικής τάξης ενάντια στα καταστροφικά σχέδια για το Ασφαλιστικό, η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω και επιμένει σε όσα έχει δεσμευτεί με το 3ο Μνημόνιο. Επιπλέον, οι πιστωτές σκληραίνουν τη στάση τους απαιτώντας εδώ και τώρα νέες βαριές περικοπές στις καταβαλλόμενες συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα πιέζουν για περαιτέρω αλλαγές επί το χείρω του σχεδίου Κατρούγκαλου.

Θεωρούμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ πρέπει άμεσα να συγκληθεί και να συζητήσει τους όρους με τους οποίους θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί η πάλη του εργατικού κινήματος απέναντι στα σχέδια αυτά. Στην κατεύθυνση αυτή, πρέπει άμεσα να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε νέα Πανελλαδική Πανεργατική Απεργιακή κινητοποίηση στις αρχές Μάρτη, σε συντονισμό με το αγροτικό και το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς με στόχο ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα βάλει φραγμό στα σχέδια κυβέρνησης και πιστωτών, ως πρώτο βήμα στον ανυποχώρητο αγώνα μας για την οριστική ανατροπή των Μνημονίων και της λιτότητας.

19/2/2016

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ
Βασιλόπουλος Θάνος
Παπατριανταφύλλου Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου