Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

H ακρόαση της νέας Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Βουλή (video)

Πήρατε τους μηχανοδηγούς και τους κάνατε φύλακες είπε ο κ. Σπίρτζης σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εξήρε το έργο των σιδηροδρομικών και των μηχανοδηγών παρά το ότι είναι λίγοι συγκρίνοντας το με το έργο όσων υπηρετούν στις αερομεταφορές...
ΔΕΝ θα αφήσουμε οι Έλληνες μηχανοδηγοί - κ όσοι εργάζονται στην Ελλάδα- να μην είναι πιστοποιημένοι και  αδειοτοδοτημένοι  απο τον Δημόσιο ΟΣΕ και με
πολύ  σοβαρές εξετάσεις για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και το Δημόσιο Συμφέρον.
Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι εννοεί ο κ. Τραγάκης της Νέας Δημοκρατίας όταν λέει ότι αυτό δεν έγινε (μετατάξεις) ,αλλά μηχανοδηγοί φεύγουν για την Βουλγαρία για να δουλέψουν εκεί και να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους; Ποιοι δίνουν τέτοια πληροφόρηση στους ταγούς της Νέας Δημοκρατίας; 
Έχει λήξει η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου απο το τέλος του 2014 είπε ο
Υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης και πρέπει να προχωρήσει Νόμιμα η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης, ήρθα για να ολοκληρωθεί το deal της ιδιωτικοποίησης τόνισε ο κ. Τσαλίδης,δεν έχω την φιλοδοξία να γίνω manager της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μόνο το 24% των εσόδων αφορά τις εμπορευματικές μεταφορές είπε και αυτά θα πρέπει να αυξηθούν άμεσα. Μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί η δραστηριότητα των Logistics,ενώ δαμόκλειος σπάθη είναι τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο την εποχή του κ. Χατζηδάκη.
Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι σκοπός θα πρέπει να είναι η αύξηση των δραστηριοτήτων της εταιρείας (και της αξίας της). 
Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε παρών,κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι άργησε να αλλάξει τις Διοικήσεις οι οποίες είχαν ετοιμάσει όλες τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση. H Cosco ήταν έτοιμη να αγοράσει την εταιρεία τόνισε ο κ. Τραγάκης,αλλά έκανε πίσω το τελευταίο διάστημα. Έντονη κόντρα για το θέμα των ΣΣΕ , με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να λέει ότι οι Συμβάσεις ήταν έτοιμες εδώ και 4 μήνες!

Τώρα απελευθερώθηκε η σιδηροδρομική αγορά και δόθηκε η πρώτη σιδηροδρομική άδεια είπε ο κ. Σπίρτζης, προφανώς θα είμαστε αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση αν δεν είχαμε την σημερινή περιπέτεια, ενώ τόνισε ότι θα ήταν αντίθετοι και με τον διαχρονικό τρόπο λειτουργίας των ΔΕΚΟ.

Ένα video ιδιαιτέρως ενδιαφέρον για τους σιδηροδρομικούς.

1 σχόλιο:

  1. Τι ποιος παραπληροφορεί τους ταγούς της Νέας Δημοκρατίας; Κανένας, οι πληροφόρηση κατασκευάζεται στο υπόγειο της Συγγρού από την ομάδα ΑΛΗΘΕΙΑ και ο εξ αυτών Θέμος αναλαμβάνει να τη διακινήσει από εφημερίδα και Blongs. Εκεί φτιαχνονται όλες οι ειδήσεις των ΜΕΓΑλων καναλιών και των ΔΟΛεμένων εφημερίδων και των λιμανίσιων τοιούτων. Ρωτήστε και την κ. Χριστίνα Λαγκαρδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή