Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Στουρνάρας: Προκρίνει... μειώσεις στις συντάξεις (Οι αετοί είναι ακόμα εδώ - Δυστυχώς)

Έχουμε που έχουμε την Κυβέρνηση να έχει κάνει στροφή απο τα όσα έλεγε προεκλογικά,έχουμε και τους αετούς που ζητούν ακόμα ποιο ακραίες λύσεις.Θυμίζουμε σε όλους ότι ο Γιάννης Στουρνάρας αποτελούσε μέχρι πρόσφατα πρόταση για Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής....

Σε αντίθεση με τη γραμμή της κυβέρνησης, σε ρόλο... λαγού, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, πέταξε τη «βόμβα» για το ασφαλιστικό: δήλωσε πως προτιμά τις μειώσεις στις συντάξεις από την... υπερπροστασία της τρίτης ηλικίας σε βάρος των νεότερων γενιών!!!


«Ένα δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο να επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης δαπανών και όχι μέσω αύξησης εισφοράς» είπε ως απάντηση σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία τον κάλεσε να τοποθετηθεί επί της κυβερνητικής πρότασης για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος μέσω αύξησης εισφορών. «Και οι δύο επιλογές μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα αλλά στην περίπτωση της μείωσης των δαπανών ο πολλαπλασιαστής είναι ευνοϊκότερος. Αντίθετα στην περίπτωση της αύξησης των εισφορών το αποτέλεσμα είναι χειρότερο», προσέθεσε «δείχνοντας» ουσιαστικά ουσιαστικά τη μείωση των συντάξεων.

«Υπάρχει περιθώριο να κοιτάξουμε πρώτη σύνταξη, τη δεύτερη, επικουρικές και εφάπαξ. Κανείς δε θέλει να μειωθούν συντάξεις, αλλά πρέπει να επιλέξουμε το μέγεθος εκείνο που θα έχει μικρότερο κόστος για το σύνολο της κοινωνίας... Το μεγαλύτερο κόστος της κοινωνικής προστασίας πηγαίνει σε συντάξεις. Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεότερων γενιών», συμπλήρωσε και σημείωσε πως το ποσοστό του ΑΕΠ που καταβάλλεται για συντάξεις δεν οφείλεται μόνο στις μικρές και τις χαμηλές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου