Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Προκαλεί η ΔΑΚΕ Έλξης τους μηχανοδηγούς. Και ΞΕΧΝΑ...


Με αφορμή την χτεσινή μας ανάρτηση για την επιστολή της ΠΟΣ μόνο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δημοσιεύοντας αποσπασματικά μόνο ένα μέρος της ανάρτησης μας,θυμίζοντας τις Μουρούτιες μεθόδους της κοπτοραπτικής η ΔΑΚΕ Έλξης

επιτίθεται στο στέκι επειδή γράψαμε ότι η Ομοσπονδία άλλαξε στάση στο θέμα των προαγωγών και ζήτησε με χτεσινή της επιστολή να πληρωθούν όσοι συνάδελφοι  εργάζονται με προφορικές εντολές σε θέσεις το εν λόγω επίδομα, έχοντας ως αφορμή για αυτό τον Νόμο 4354 (νέο ενιαίο μισθολόγιο).


Ας θυμηθούμε αρχικά τι έγραψε το στέκι χτες (και τι ξέχασαν να γράψουν οι Μουρούτηδες της έλξης,καλοί μαθητές του επικεφαλής επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας). Γράψαμε επί λέξη : 
"Σε κάθε περίπτωση, εμείς συμφωνούμε πως θα πρέπει να πληρωθούν οι συνάδελφοι,'άλλωστε ορισμένοι εξ αυτών εργάζονται σε θέσεις  με προφορικές εντολές εδώ και 2 χρόνια."

Ας θυμηθούμε μετά ότι απο το φθινόπωρο του 2013 συνάδελφοι εργάζονται με προφορικές εντολές σε θέσεις ευθύνης! Επί 2 χρόνια οι συνάδελφοι με ευθύνη της ΔΑΚΕ Έλξης έπεφταν θύματα απανωτών υποσχέσεων για το θέμα τους!

Μετά τις εκλογές του Σωματείου τον Μάιο, στις οποίες το θέμα ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ δεν είχε λυθεί με ευθύνη της ΔΑΚΕ για να κρατά αιχμαλώτους τους συναδέλφους, έγιναν προσπάθειες για τις προαγωγές.
Λόγω των γνωστών προβλημάτων που απαγόρευαν την διενέργεια τους (δημοψήφισμα 5 Ιουλίου), μετά  των Εθνικών  Εκλογών όπου οι εκλεγμένοι της ΔΑΚΕ Έλξης ζήτησαν να σταματήσουν οι προαγωγές (Σεπτέμβριος 2015-Θεσσαλονίκη) επειδή θα κέρδιζε ο Βαγγέλης και θα άλλαζε το σκηνικό και μετά λόγω των γνωστών σε όλους προβλημάτων με το μείνε - έλα της Διοίκησης το θέμα δεν λύθηκε.
Ωστόσο η προκήρυξη των θέσεων των Διευθυντών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδειξε ότι η κατάσταση προχωρά.
Μεσολάβησε η παραίτηση Ζηλιασκόπουλου και είμαστε εν αναμονή των νέων Διοικήσεων.
Προφανώς θα λυθεί το θέμα με τους Διευθυντές και θα γίνουν αμέσως μετά οι προαγωγές.

Όσον αφορά το γιατί δεν έστειλε η ΠΕΠΕ επιστολή.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τέθηκε το θέμα απο την ΔΑΚΕ και συμφωνήθηκε να ζητηθεί η Νομική Συμβουλή, αν είναι δηλαδή σύννομο αυτό που ζητάμε (ο Νόμος εφαρμόζεται άλλωστε απο την 1η Γενάρη του 2016). 
Άλλωστε παράγοντας της ΔΑΚΕ Έλξης τον Δεκέμβριο (μόλις ψηφίστηκε το ενιαίο) έκανε καθημερινά τηλέφωνα στις  Υπηρεσίες απαιτώντας να γίνουν αναθέσεις καθηκόντων (νομίζοντας ότι είμαστε στο 2009!!!!).Ούτε καν τον Νόμο δεν ήξερε!

Αντί η ΔΑΚΕ λοιπόν να περιμένει τις απαντήσεις, προτίμησε σε συνεργασία με την ΠΑΣΚ να στείλουν επιστολή μέσω της ΠΟΣ. 
Για άλλη μια φορά παίξανε παιχνιδάκι παρακάμπτωντας το Σωματείο, αφού ο Πρόεδρος της ΠΟΣ, πιστός στο κομματικό του καθήκον ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ποτέ για την επιστολή τον Πρόεδρο του Σωματείου μας (ούτε τον Πρόεδρο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Αυτή η εμμονή της  ΠΟΣ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι παροιμοιώδης και δεν είναι καθόλου τυχαία. 
Όμως ...
Αν ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. της ΠΟΣ δεν σέβονται και δεν αναγνωρίζουν την σημερινή δομή των Προεδρείων  των Σωματείων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ επειδή δεν είναι οι Πρόεδροι φίλα προσκείμενοι στην ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ, δεν κάνει για Πρόεδρος και πρέπει να παραιτηθεί.
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά στο θέμα τον συνάδελφο Παρασκευόπουλο Παναγιώτη,πρόεδρο της ΠΟΣ.

Άρα, όπως καταλαβαίνουν όλοι οι συνάδελφοι κάποιοι δεν πρέπει σήμερα να ομιλούν. Ιδιαίτερα για το "ευαίσθητο" θέμα των προαγωγών. 
Κανείς δεν ξεχνά και τα όσα γίνανε το 2013 και μέχρι τον Μάη του 2015.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Απο ποτε πρεπει για τις προαγωγες να ερωταται
    Το σωματειο;νομιζω αυτο ειναι δουλεια της διοικησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή