Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Σίγουρη θεωρεί την κατάθεση προσφοράς για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από την Cosco, το Reuters

Η κινεζική Cosco αναμένεται να καταθέσει προσφορά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά την εξαγορά του 67% του ΟΛΠ, ανέφεραν στο Reuters δυο καλά ενημερωμένες πηγές, όπως επικαλείται το πρακτορείο.  Μια ενδεχόμενη εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΠ θα
έδινε στην Cosco θαλάσσια διασύνδεση με τη διώρυγα του Σουέζ και πρόσβαση, μέσω σιδηροδρόμου, στις αγορές των Βαλκανίων και της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.
Μετά και τη συγχώνευσή της με την China Shipping Group, η COSCO επιθυμεί να αυξήσει την παρουσία της στην Ελλάδα, τη στιγμή που ο ναυτιλιακός κλάδος υφίσταται έντονες πιέσεις, λόγω υπερπροσφοράς, αναφέρουν ναυτιλιακές πηγές. 
Επίσης, οι κινήσεις αυτές συμπληρώνουν το παζλ για έναν νέο "Δρόμο του Μεταξιού" που επιθυμεί το Πεκίνο για να ενισχύει το εμπόριο, αντισταθμίζοντας την ηπιότερη ανάπτυξη που αναμένεται στην Κίνα.
Ωστόσο, η COSCO ενδέχεται να βρει ανταγωνισμό στη μάχη για την απόκτηση της ελληνικής σιδηροδρομικής εταιρείας, ενδεχομένως από την αμερικανική εταιρία του κλάδου, Watco. 
"Η COSCO και η Watco ενδιαφέρονται για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ", αναφέρει μια πηγή. "Επίσης, υπάρχει και ένας ελληνικός όμιλος που δείχνει ενδιαφέρον και αναζητά στρατηγικό εταίρο". 
Οι δυο εταιρίες, αλλά και Έλληνες αξιωματούχοι δεν θέλησαν να σχολιάσουν. Ωστόσο, το Reuters υπογραμμίζει ότι η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι αναπόφευκτη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αναγκαστεί να επιστρέψει κρατικές επιδοτήσεις εκατομμυρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπενθυμίζεται ότι η Cosco έχει ανακηρυχτεί πλειοδότης του 67% του ΟΛΠ και αναμένεται να καταθέσει δεσμευτική προσφορά για το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο. Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι προσφορές έχουν οριστεί στις 26 Απριλίου. 
Metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου