Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών για την απεργία της 4ης Φλεβάρη

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ είναι   σταθερά χωρίς προτιμήσεις και διαχωρισμούς  εναντίον όλων των μνημονίων, των  δεσμεύσεων και των απαιτήσεων των δανειστών - εκβιαστών για το ασφαλιστικό αλλά  και εναντίον  οποιοδήποτε σχεδίου που θεσμοθετεί  το lockout, απελευθερώνει
τις  μαζικές  απολύσεις ,τις νέες φορολογικές  επιβαρύνσεις  την νέα μείωση του κατώτατου μισθού.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ είναι σταθερά αταλάντευτα εναντίον  των ιδιωτικοποιήσεων της  ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της  ΕΕΣΣΤΥ  και της  εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι 
Συνεχίζουμε ,πορευόμαστε  και Διεκδικούμε την ανάκτηση όσων παραχωρήθηκαν.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι θα συναινέσουν μόνο σε ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα έχει ως βασικό όρο την αξιοπρεπή επιβίωσή τους και θα διασφαλίζει το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, την αλληλεγγύη των γενεών, χωρίς καμία περικοπή στις συντάξεις. Εξαλείφοντας, ταυτόχρονα, τις παθογένειες που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση

Με το  προτεινόμενο  σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό το οποίο απορρέει  από την μνημονιακή   υποχρέωση  που επιβλήθηκε από τους  εκβιαστές  δανειστές  του Ιουλίου    ολοκληρώνεται ένα  έργο  το οποίο οι διαδοχικές κυβερνήσεις  επί δεκαετίες  έχουν φέρει  στην σημερινή  κατάσταση  την κοινωνική ασφάλιση και συνεχίζεται με τις Αυξήσεις των ηλικιακών ορίων και με τις Μειώσεις συντάξεων.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

Την διατήρηση του κοινωνικού αναδιανεμητικού του χαρακτήρα και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων για όλους 
Το δημόσιο χαρακτήρα του συνταξιοδοτικού συστήματος 
Την διασφάλιση του διανεμητικού συστήματος
Την απόκρουση των πιέσεων  και των προσπαθειών για την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

Να υπάρξει  πρόβλεψη για την στήριξη των πιο ευάλωτων στον κίνδυνο της μη επαρκούς ασφάλισης στρωμάτων, με επαναφορά της ελάχιστης «σύνταξης» του ανασφάλιστου υπερήλικα χωρίς πραγματικό εισόδημα.
Να υπάρξει σοβαρή πρόβλεψη για ανοικοδόμηση – αποκατάσταση επανα-κεφαλαιοποίηση των ταμείων &των αποθεματικών του συνταξιοδοτικού συστήματος τα οποία διασκορπίστηκαν από τη λεηλασία της κακής διαχείρισης, της υφαρπαγής μέσω του PSI.
Να προβλεφθεί η θέσπιση νέων πόρων χρηματοδότησης  του συστήματος, ώστε να μπορεί να αντέχει ενδεχομένως σε  μελλοντικούς κραδασμούς για να ξεπερνάει τις  κρίσεις.
Να συνδεθεί η πορεία των μικρών και μικρομεσαίων συντάξεων με την θετική εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών, ώστε να βελτιωθεί όχι μόνο το «εθνικό» ποσό της σύνταξης, αλλά και το ποσοστό αναπλήρωσης του ανταποδοτικού τμήματος ιδίως για τις προαναφερόμενες συντάξεις;
Συναδέλφισσες συνάδελφοι 

Για να προχωρήσουμε  με επιτυχία το δικό μας νικηφόρο μονόδρομο, καλούμε όλους  να συναδέλφους  στις  4 Φεβρουαρίου  για να συνταχθούμε σε  ΑΠΕΡΓΙΑ- ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου