Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Συναντήσεις ΠΟΣ με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Ενημέρωση

Ενημέρωση απο τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΣ Καραδήμα Χάρη.
Σήμερα  είχαμε ακόμη δυο συναντήσεις κόμματων με το προεδρείο της ΠΟΣ στα πλαίσια ενημέρωσης των θέσεων της ομοσπονδίας .
Η πρώτη με την ΝΔ την όποια εκπροσώπησε ο υπεύθυνος τομέα Υποδομών Μεταφορών

και Δικτύων Κώστας Καραμανλής , ενώ από το προεδρείο της ΠΟΣ ήταν οι : Παρασκευόπουλος , Καραδήμας , Ντίτσας , Θεοδωρόπουλος , Ζαφειρόπουλος .

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας τονίζοντας ο κ. Καραμανλής ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μονόδρομος και ανεξάρτητα της διαδικασίας του διαγωνισμού  , του ποσού πώλησης, αυτό που παίζει ρόλο είναι η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και των εργαζομένων και αυτό να μην έρχεται σε αντίθεση μεταξύ τους .Επίσης αποτελεί ζήτημα το τι επένδυση θα κάνει ο μελλοντικός αγοραστής και αν αυτό δημιουργήσει θέσεις εργασίας . Ανέφερε ενδεικτικά ως επιτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις τον ΟΤΕ και την COSCO στο λιμάνι του Πειραιά .Ακόμη ζήτησε την συνεργασία για τα θέματα του σιδηροδρόμου από την ομοσπονδία .
Το προεδρείο ενημέρωσε με την σειρά του για τις θέσεις της ομοσπονδίας  , συμφωνώντας στα θέματα διασφάλισης του προσωπικού και της ΣΣΕ . Παράλληλα έγινε λόγος και για την εποχή Χατζηδάκη στο σιδηρόδρομο και τις κρατικές επιχορηγήσεις .

Στην δεύτερη συνάντηση με το Σύριζα  η συνάντηση έγινε με τον Γραμματέα του Κόμματος ,  Π. Ρήγα ,τον υπεύθυνος του τομέα Μεταφορών Μ. Παρίση ενώ από το προεδρείο παραβρέθηκε και ο Π. Παναγούλιας .
Η παρουσία του γραμματέα του κυβερνών κόμματος έδωσε και το στίγμα του ενδιαφέροντος για το σιδηρόδρομο λέγοντας ότι ο Σύριζα έκανε μια πολιτική επιλογή ακολουθώντας τον δύσκολο δρόμο της συμφωνίας και όχι του grexit , στην όποια επιλογή ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις ( και κατόπιν εκλογών )στις οποίες πολιτικά δεν συμφωνεί .
 Σε αυτές είναι και η ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου .Δόθηκαν μάλιστα δεσμεύσεις ως αφορά την διασφάλιση του προσωπικού , χωρίς όμως αυτή την στιγμή να είναι κάτι ανακοινώσιμο ( γίνεται επεξεργασία στο ΥΜΕ ) ,καθώς και για την ΣΣΕ η οποία θα υλοποιηθεί γνωρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο .
Επίσης έδωσε και μια είδηση λέγοντας ότι ετοιμάζεται στο επόμενο διάστημα τροπολογία για την επιστροφή των μεταταγέντων και έμπρακτη στήριξη για την διαδικασία προσλήψεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τόνισε ακόμη ότι μόλις κλείσει η αξιολόγηση στην ατζέντα του κόμματος είναι και η μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων . Τέλος παραδέχτηκε ότι στο διάστημα αυτό πολλές φορές η κυβέρνηση έχει πέσει σε τρικλοποδιές του Ελληνικού συστήματος , ότι υπάρχουν σε πολλά θέματα ελλείψεις οι οποίες δεν έγιναν ηθελημένα μιας και ο Σύριζα βρήκε ένα κατεστραμμένο κράτος σε όλους τους τομείς και εξετάζει σοβαρά ζητώντας προτάσεις και από την ομοσπονδία σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις  .
Ο υπεύθυνος του τομέα Μεταφορών Μ.Παρίσης στάθηκε στην προσπάθεια του τομέα έτσι ώστε να συμβάλλει με πολιτικές στην ανάπτυξη του σιδηροδρόμου και ζήτησε την συνεργασία τόσο της ομοσπονδίας όσο και των φυσικών προσώπων στο τομέα και στην θεματική ενότητα των σιδηρόδρομων .
Το παρών στην συνάντηση έδωσε και ο Κώστας Καστρινάκης ως υπεύθυνος της Γραμματείας Μεταφορών και ο Νίκος Σκορίνης υπεύθυνος μεταφορών στην πολιτική γραμματεία


1 σχόλιο: