Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

H Ε.Σ.Α.Σ. -ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλει την Διοίκηση του ΟΣΕ και την Διεύθυνση Κυκλοφορίας

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

        Ο προγραμματισμός δρομολόγησης των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών από Θριάσιο προς Θεσσαλονίκη μέσω Στ. Λαρίσης και Α. Ι. Ρέντη, παρά τις αντιδράσεις και προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ  να υφίσταται καθώς οι αρμόδιοι επιμένουν αρνούμενοι να 
δώσουν λύσεις όπως οφείλουν.        

       Καταγγέλλουμε την Διοίκηση και συγκεκριμένα την Διεύθυνση Κυκλοφορίας του ΟΣΕ γιατί ενώ έχει γίνει διευθέτηση  στην υποδομή και συγκεκριμένα στο σημείο Μηδέν έχει τοποθετηθεί κλειδί αλλαγής τροχιάς και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι σχετικές δοκιμές για την απευθείας δρομολόγηση των εμπορικών αμαξοστοιχιών από το Θριάσιο προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, εξακολουθούν να προγραμματίζουν τα δρομολόγια μέσω Στ. Λαρίσης και Α. Ι. Ρέντη, έχοντας ως αποτέλεσμα επιπλέον καθυστερήσεις τόσο στις εμπορικές όσο  και στις επιβατικές αμαξοστοιχίες, περιττές διαδικασίες και πρόσθετα κόστη. Διατείνονται ότι για λόγους ασφαλείας δεν προβαίνουν στην δρομολόγηση των εμπορικών αμαξοστοιχιών απευθείας από/προς το Θριάσιο, δεδομένου ότι οι εμπορικές αμαξοστοιχίες θα πρέπει να κυκλοφορούν στο τμήμα Ασπροπύργου και ΣΚΑ εξ αντιθέτου φοράς με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια του τροχαίου υλικού και των επιβατών διότι θα παρεμβαίνουν στην κυκλοφορία  των συρμών του Αεροδρομίου-Κιάτου (γεγονός που υφίσταται σε όλο το δίκτυο), ωστόσο δεν επιδεικνύουν την ίδια αυστηρότητα και σε άλλα θέματα ασφάλειας!!!
        Εφόσον ο σχεδιασμός και οι παρεμβάσεις στην υποδομή είναι λανθασμένες καταναλώνοντας χρηματικά ποσά και εργατοώρες από το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό χωρίς αποτέλεσμα, ας αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν δίνοντας λύση στο πρόβλημα.
         Η αγωνιώδης προσπάθεια των σιδηροδρομικών για να λειτουργεί  ο σιδηρόδρομος δεν γίνεται αντιληπτή τόσο από την κυβέρνηση η οποία με νομοθετήματα δυσκολεύει την κατάσταση  όσο και από τους διοικούντες που όχι μόνο δεν δίνουν λύσεις ως οφείλουν αλλά κωφεύουν στις εκκλήσεις και προτάσεις των εργαζομένων. 
        Εμείς θα συνεχίσουμε με προτάσεις και θέσεις ενάντια στην καθημερινή απαξίωση διεκδικώντας έναν ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ.  

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου