Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Το Γενικό Λογιστήριο αρνείται να επιστρέψει την μείωση του 25%- Ενημέρωση

Για άλλη μια φορά οι σιδηροδρομικοί πληρώνουν την ΑΝΑΛΓΗΤΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ εφαρμογή διατάξεων απο τις εταιρείες του Ομίλου το 2013.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα μάθαμε κατά την ενημέρωση που έγινε σε συναδέλφους του  ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,ο εκπρόσωπος του τόνισε
πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιστραφεί η διπλή μείωση του 25% παρά το ότι αυτή ήταν η Νομική άποψη τόσο  του δικηγορικού γραφείου που χειρίζεται την υπόθεση,όσο και της Ομοσπονδίας.

Η ερμηνεία του άρθρου 31 αφορά όσες ΔΕΚΟ,ΔΕΝ εφάρμοσαν- την παράνομη -διπλή μείωση και τώρα καλούνται ...να το κάνουν (όχι όμως αναδρομικά) στην ένταξη στο νέο ενιαίο μισθολόγιο 
Και αυτό παρά το ότι το άρθρο 31 αναστέλλει τις διατάξεις του Νόμου! Μάλιστα στο σημείο αυτό ο εκπρόσωπος του ΓΛΚ είπε πως θα βγεί για το εν λόγω άρθρο ΝΕΑ ερμηνευτική!
Οι εκπρόσωποι μας τόνισαν πως υπάρχουν ΚΑΙ δικαστικές αποφάσεις για το θέμα, για να εισπράξουν και πάλι την άρνηση των εκπροσώπων του ΓΛΚ.
Είναι πλέον αυτονόητο ότι η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες όπου οι σιδηροδρομικοί θα επικαλεστούν επιπλέον ΚΑΙ την αρχή της ισότητας (σε άλλους εφαρμόστηκε η μείωση και σε άλλους όχι),αφού έγινε γνωστό το προφανές, ότι δηλαδή έπεσαν και πάλι θύματα όντας πρώτοι στην εφαρμογή παράνομων μειώσεων το 2013 για να παρουσιάζουν ορισμένοι κέρδη στην πλάτη τους.

Άλλη μια παράμετρος  που συζητήθηκε είναι και η μισθολογική ένταξη των πτυχιούχων ΤΕΙ σε ανώτερο κλιμάκιο (κατά την περίοδο 2013-2015) που έπρεπε να είχε γίνει απο την 1η Γενάρη του 2013 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δεν έγινε με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη της προηγούμενης Διοίκησης της Εταιρείας.

Η ένταξη τους θα πρέπει να γίνει με βάση τον μισθό που είχαν (μετά την ένταξη) στις 31 Δεκέμβρη στα κλιμάκια της ΤΕ και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σαν προσωπική διαφορά.

Τέλος και όσον αφορά την ένταξη στα μισθολογικά κλιμάκια θα υπολογιστεί η προϋπηρεσία που έχουν ΟΛΟΙ την 31η Δεκεμβρίου του 2015 προκειμένου να προχωρήσει αυτή.
Σε όσους προκύψουν αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, αυτές θα δοθούν σε 4 ετήσιες δόσεις.
ΔΕΝ χάνεται η προσωπική διαφορά που είχαν οι νεώτεροι σιδηροδρομικοί, ενώ η μισθολογική αύξηση στα κλιμάκια θα δίνεται ανά τριετία απο την 1η Ιανουαρίου 2018.

Το θέμα με τις Κυριακές παραμένει (μείωση στο 60% απο το 75% της αποζημίωσης).

Περιμένουμε και την ενημέρωση απο τα αρμόδια τμήματα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των υπολοίπων εταιρειών..

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου