Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Προσφυγή της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης

*Παρέμβαση των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ) ΥΠΕΡ των μέτρων που εφαρμόζονται στην Ελλάδα!!!! Κατά τα άλλα καθόμαστε στο ίδιο κλαδί με τους εργοδότες...
Ακούστηκε   ηχηρά η συλλόγική φωνή των εργαζομένων,
των απολυμένων,των απλήρωτων, των ανέργων κατά των μνημονίων και των αντεργατικών Νόμων.
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Στρασβούργο ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, η δημόσια ακρόαση της Προσφυγής της
ΓΣΕΕ κατά των ελληνικών Κυβερνήσεων διαχρονικά από το 2010 έως και σήμερα για τις εκτεταμένες παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.
Αιχμή της προσφυγής της ΓΣΕΕ, που είχε ασκηθεί το 2014 και επικαιροποιηθεί το 2016, αποτέλεσαν συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις και προβλέψεις και των 3 Μνημονίων, που αγνοώντας και παραβιάζοντας αλλεπάλληλα το θεμελιώδες αυτό διεθνές κείμενο για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, εκμηδένισαν το εισόδημά τους, αποδόμησαν τις εργασιακές σχέσεις και τα κοινωνικά κεκτημένα, υποβάθμισαν δραματικά το βιοτικό επίπεδο του λαού και διεύρυναν το κοινωνικό χάσμα, απειλώντας πλέον με πλήρη διάρρηξη τον κοινωνικό ιστό.  
Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, που αποτελείται από τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, τη νομική της υπηρεσία με τη σημαντική υποστήριξη του Καθηγητή Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ κυρίου Καζάκου Άρι, επικεντρώθηκε σε καίρια ζητήματα όπως η μείωση του κατώτατου μισθού και οι δραματικές επιπτώσεις στο επίπεδο διαβίωσης των εργαζομένων, η δυσμενέστερη μεταχείριση των νέων σε ηλικία εργαζομένων αλλά και η διακινδύνευση των θέσεων εργασίας των μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων,  η εξουδετέρωση του προστατευτικού ρόλου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η εμπέδωση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, οι αυθαίρετες περικοπές μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι διαρκείς μειώσεις των συντάξεων, το πάγωμα/μείωση αποδοχών και η απαγόρευση σύναψης ΣΣΕ στις ΔΕΚΟ, η υπερενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος και η επιβολή ευέλικτων μορφών εργασίας, η αύξηση των απολύσεων και οι πολύμηνες καθυστερήσεις μισθών. Τεκμηριώθηκε με αδιάσειστα στοιχεία η προγραμματισμένη φτωχοποίηση της κοινωνίας, η δραματική ποιοτική και ποσοτική επιδείνωση της θέσης της εργατικής τάξης στα έξι χρόνια εφαρμογής  των μνημονίων και επιβολής διαδοχικών μέτρων, η οποία συνοδεύθηκε και από διαρκείς επεμβάσεις στο ρόλο και την παρέμβαση των συνδικάτων. Τονίστηκε ο μόνιμος και άνισος χαρακτήρας των αλλεπάλληλων μνημονιακών μέτρων και ο μη αναστρέψιμος χαρακτήρας τους,  που καθιστούν όχι μόνο διαρκή αλλά και κατάφωρη την παραβίαση σειράς άρθρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. 
Τα επιχειρήματα και τα στοιχεία της ΓΣΕΕ στήριξε με παρέμβασή της η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, η οποία επισήμανε τη σημασία της υπόθεσης και της απόφασης αυτής για όλο τον κόσμο που εργάζεται και ζει στην Ευρώπη. 
Αντίθετα, η Διεθνής Οργάνωση των Εργοδοτών, η οποία παρενέβη εξίσου στη διαδικασία με την παρουσία και του ΣΕΒ,  επέδειξε για μία ακόμα φορά το πρόσωπο των διεθνών εργοδοτικών κέντρων κάνοντας λόγο για την αναγκαιότητα των μέτρων ως δήθεν κατάλληλων για την επανόρθωση της οικονομίας από την κρίση.
Η Ελλάδα και η Κυβέρνηση, εκπροσωπούμενη από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επικαλέστηκε την κρισιμότητα και την περιπλοκότητα της κρίσης στην Ελλάδα, ωστόσο είπε ότι έχει τη βούληση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια επαναρρύθμισης της αγοράς εργασίας και αποκατάστασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 
Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε ότι τα περιθώρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν προ πολλού εξαντληθεί και  απαιτούνται άμεσα, όχι λόγια, αλλά συγκεκριμένες πράξεις αποκατάστασης της προστασίας της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης. Εξήγησε πώς όλα αυτά τα χρόνια η αμοιβή των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους συνολικά, όπως και οι παροχές ανεργίας, υγείας και κοινωνικής ασφάλισης στοχοποιήθηκαν και έγιναν βασικός μοχλός δημοσιονομικής προσαρμογής, χωρίς πλέγμα κοινωνικής προστασίας και σε συνθήκες εκφυλισμού του κοινωνικού διαλόγου. Τόνισε επίσης ότι όλα αυτά τα στοιχεία, που περιέχονται στην Προσφυγή της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και στις επανειλημμένες Προσφυγές στο ILO, όπως και σε σειρά αποφάσεων των εθνικών Δικαστηρίων και των διεθνών ελεγκτικών οργάνων είναι σε γνώση των «Θεσμών»- δανειστών της χώρας, καθιστώντας και αυτούς υπόλογους για την παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ελλάδα. 
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την πεποίθησή της ότι η έκδοση της απόφασης για την Ελλάδα θα γίνει σύντομα και έχει τη βεβαιότητα ότι εφόσον είναι θετική για τους εργαζόμενους θα τους δικαιώσει και θα συμβάλει στην άμεση αναθεώρηση όλων των αντεργατικών μέτρων και κυρίως στην αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς τους.
Οι αγώνες της ΓΣΕΕ θα συνεχιστούν με κάθε μέσο και τρόπο. 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου