Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλη επιτυχία από το Δίκτυο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας , μήνυμα για την Περιφέρεια

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ οι αγωνες των συνδικαλιστών του Δικτύου Σιδηροδρομικών κ ιδιαιτερα αυτών στην Θεσσαλια. Η ανακοίνωση των συναδέλφων για την μεγάλη επιτυχία που ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ πολιτικές αποφάσεις που διέλυσαν τον σιδηρόδρομο στην περιφέρεια.
Διαβάζουμε :
Τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. γίναμε μάρτυρες της απαξίωσης του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα αλλά και στην περιοχή μας.
Μετά τις αναγκαστικές μετατάξεις, εφεδρείες, διαθεσιμότητες και «εθελοντικές» μαζικές αποχωρήσεις του προσωπικού, που επέβαλαν οι καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων  Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 2010               (Ν. 3891 κ.α.),  ήρθε  και  το  οριστικό  κλείσιμο  της Δ’ Επιθεώρησης  και του Δ’ Τμήματος Γραμμής.
Δυστυχώς η συνδιοίκηση ΠΑΣΚ – ΑΣΠΡΟ/ΔΕΣΚ  στο σωματείο του Σ.Σ.Θ. περιορίστηκε σε ανώδυνες - χλιαρές ανακοινώσεις και εφησύχασε τους συναδέλφους σιδηροδρομικούς βασισμένη σε διαβεβαιώσεις τοπικών βουλευτών και στις ψεύτικες υποσχέσεις της προηγούμενης Διοίκησης Θεοφανόπουλου για δήθεν επαναλειτουργία των καταργημένων Υπηρεσιών του θεσσαλικού δικτύου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στις Διοικήσεις του ομίλου Ο.Σ.Ε. και τις αγωνιστικές παρεμβάσεις του Δικτύου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι με το χθεσινό  Φ.Ε.Κ. 3372Β’ / 19-10-2016, ανασυγκροτούνται η Δ’ Επιθεώρηση και το Δ’ Τμήμα Γραμμής.
Καλούμε τους συναδέλφους σιδηροδρομικούς να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, να εμπιστευτούν το Δίκτυο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας που προτείνει αγωνιστική επαγρύπνηση και μαζική συμμετοχή στους αγώνες για την επιβίωση του σιδηρόδρομου και την επίλυση των προβλημάτων τους, κόντρα στην ισοπέδωση των πολιτικών  - όλοι ίδιοι είναι – και στον κομματικό και δι’ ανάθεσης συνδικαλισμό.
Βόλος 20/10/2016

1 σχόλιο: