Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Το βαθύ -παλιό ΠΑΣΟΚ στην Κίνηση (Ε.Σ.Α.Σ.) είναι εδώ ....(αν και έχει κάπως αποπροσανατολιστεί).

Κάποτε στην χώρα υπήρχε μια δημοκρατική παράταξη που είχε σαν συνδικαλιστικό βραχίονα την ΠΑΣΚΕ.
Κάποτε και στην κίνηση υπήρχε η ΠΑΣΚ -Σιδηροδρομικών.
Και μετά ήρθαν τα μνημόνια.
Και εξαφανίστηκε το ΠΑΣΟΚ και η ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών. Κάποιοι απο ντροπή έγραψαν ότι 
έκαψαν τις κομματικές τους ταυτότητες, ότι αποχώρησαν ότι πλέον ,δεν ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα η ντροπή τους ήταν τέτοια για τον τίτλο που υπηρετούσαν και έφεραν μια ζωή (ΠΑΣΚ) που σχεδόν σε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στον σιδηρόδρομο δεν βρέθηκε ούτε ένα ψηφοδέλτιο να κατεβαίνει με αυτόν τον τίτλο.Λες και ήταν μίασμα ο τίτλος της ΠΑΣΚ,αυτόν με τον οποίο  κάποιοι κερδίσανε τα παντα σε ενα σύστημα καθημερινής συνδιαλλαγής με την εξουσία.
Προτίμησαν σαν τα ποντίκια τα τελευταία 6 χρόνια,να κρύβονται στο αμπάρι του πλοίου, σαν τα τρωκτικά να ροκανίζουν και να απομυζούν την ελάχιστη αίσθηση εξουσίας που απέμενε προς νομή,μετά την αιχμαλωσία που οδήγησε την χώρα ένας απίθανος τύπος απο το Καστελόριζο και να συνεργάζονται και να ακολουθούν την νεοφιλελευθερη δεξιά - την σκληρή της έκφραση- σε κάθε βήμα της.Κρυμενοι πισω  απο τους τσεκουράτους κ τους βιβλιοπώλες της Ακροδεξιάς που ποτέ δεν τολμήσανε να καταγγείλουν. Προτίμησαν αμήχανα να τους παρακολουθούν, όταν ψήφιζαν μειώσεις μισθών έως 50%,όταν καταργούσαν τα δώρα,όταν κάνανε ριφιφί στα αποθεματικά των ταμείων μας,όταν κλείνανε την ΕΡΤ κ ανακάλυπταν τον θεσμό του έφεδρου-εργαζομένου. Κ ποσά αλλά σε 6 χρονια. Όταν επιτρέπαν να κυκλοφορούν στους δρόμους ανεξέλεγκτοι κ να σφάζουν αθώους πολίτες οι νοσταλγοί των ναζί,όταν επιστράτευαν κ ντου αν στο χακί όποιον απεργούσε κ διεκδικούσε τα αυτονόητα.
Ο ήλιος κρεμάστηκε στον πυρσό και οι Πασκίτες έγιναν συνεργαζόμενοι ή έφτιαξαν ψηφοδέλτια με τίτλους παραπλανητικούς.
Η Ε.Σ.Α.Σ.
Η παράταξη της Ε.Σ.Α.Σ. είναι η πρώην ΠΑΣΚ Κίνησης, αυτή που στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΣ δεν κατάφερε να εκλέξει ούτε ένα μέλος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας,παρά το ότι είχε 3 εκλεγμένους αντιπροσώπους εκεί.
Οι υπόλοιποι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ τους θεώρησαν αναλώσιμους, χρήσιμους απλά για αποστολές αυτοκτονικές, ιδιαίτερα για τους ίδιους,αυτούς που τις εκτελούν πρόθυμα.
Στην αρχή η παράταξη της Ε.Σ.Α.Σ. στράφηκε εναντίον Προέδρου άλλου Σωματείου (καλοκαίρι 2016) και σήμερα έφτασε στο σημείο να επιτίθεται στο στέκι της έλξης, σε ενα μέσο ενημέρωσης επειδή δεν τους αρέσουν αυτα που γράφουμε. Που παντα ομως δημοσιεύει  την άποψη τους.Τι μας θυμίζει αυτη η τακτική.....
Τους ενοχλήσαμε επειδή λέμε αλήθειες,επειδή δεν κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας, επειδή έχουμε άποψη και κυρίως επειδή καμιά φορά τους ξεβρακώνουμε.Δημόσια.Όπως τους αξίζει. 
Σύντροφοι της ΠΑΣΚ Κίνησης.
Μην ντρέπεστε για το παρελθόν σας, αυτό θα σας συνοδεύει πάντα.
Μην λέτε ψέμματα θα σας ξεβρακώνουμε καθημερινά.

Οι τοποθετήσεις του προσωπικού σε έδρες έχουν να γίνουν απο το 2011-2012. Απο τότε και αυτό το ξέρει όλο το συνδικάτο, το ξέρουν και οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Παρόλα αυτά τότε δεν είχε ανοίξει μύτη.
Τοποθέτηση έχουν μόνο οι Προισταμένοι τμήματος και υπηρεσίας.
Αλήθεια, σήμερα σκεφτήκατε το προσωπικό στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ...Ποιος σας πιστεύει?
Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να μην προχωρήσει τίποτα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ γιατί έχετε μάθει να πουλάτε και να σας αγοράζουν φτηνά.
Η επίκληση του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος,δείχνει την αδημόνια σας για τα νέα αφεντικά.
Είστε έτοιμοι να προσκυνήσετε, τους περιμένετε με την κόκκινη ανθοδέσμη άμα χείρας στην είσοδο της  Καρόλου.
Και μετά να διαπραγματευτείτε για τους λίγους,όπως κάνατε πάντα.
Γιατί οι πολλοί ΜΕΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ-ΔΙΩΧΘΗΚΑΝ απο την Κίνηση με τον Νόμο 3891 το 2010.Τότε που αποδεκατίστηκε ο κλάδος κίνησης,καταργήθηκε ο 2ος συνοδός στα τρένα και εξαφανίστηκε ο βαθμός του Προισταμένου αμαξοστοιχίας.
Αλλά τότε γίνανε κανονικά προαγωγές κ οργανόγραμμα. Στο οποίο κ πάλι δεν τοποθέτησε ο κόσμος αλλά μονο οι προαχθεντες ,της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.
Όπως κάνατε όταν εντάχθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ κ λέγατε στον σιδηροδρομικό κοσμο οτι αυτο δεν σημαίνει τίποτε.
Τότε που εσείς καίγατε τις κομματικές ταυτότητες έξω απο την Τρικούπη και μετά βγάζατε νέες στην Ιπποκράτους και στην Συγγρού.
Πλέον εκεί ανήκετε. Σας έγινε βίωμα το πέρασμα απο τα στενά της Συγγρού.
Φτάσατε στο σημείο να υμνείτε τον Μητσοτάκη και την ΝΔ,επειδή εκεί πιστεύετε ότι θα γλείψετε την παρανυχίδα της εξουσίας.
Συνάδελφοι, μην μας προκαλείτε.
Διαφήμιση μάλλον μας κάνετε και μας δείχνετε τον πόνο σας. 
Κάντε τον, καλύτερα και σεις τραγούδακι ή ποίημα όπως οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ να γελάμε και λίγο μαζί σας.
Γιατί με ανακοινώσεις σαν αυτές,κλαίμε.
Για την κατάντια της δημοκρατικής παράταξης στον χώρο της κίνησης.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου