Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση απο την Ε.Σ.Α.Σ (ΠΑΣΚ - Κίνησης)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Στις 3/10/16, παραμονές του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, λάβαμε στο

email του Σωματείου μας,  πρόταση της Διοίκησης για τη νέα οργανωτική δομή της Εταιρείας, προς διαβούλευση, με ημερομηνία λήξης αυτής την 13η Οκτώβρη.  Η ΠΟΣ, ως η μόνη αρμόδια σε
συνεννόηση με τα Σωματεία για τη διεξαγωγή της διαβούλευσης, ζήτησε, με σχετική επιστολή στις 6/10/16, παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας καθώς και αποστολή των υπολοίπων στοιχείων του οργανογράμματος (αρμοδιότητες, προσοντολόγιο, προβλεπόμενες οργανικές θέσεις ανά οργανωτική μονάδα κτλ), προκειμένου να ξεκινήσει η διαβούλευση. 


Το Σωματείο μας στο πλαίσιο αυτό, στη συνάντηση της προηγούμενης Τρίτης 18/10/16, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Φ. Τσαλίδη, για διάφορα τρέχοντα ζητήματα και όταν αναφέρθηκε από τον ίδιο το οργανόγραμμα, διατύπωσε το πάγιο αίτημά μας για τοποθέτηση του προσωπικού και κάλυψη των κενών θέσεων ευθύνης βάσει του ισχύοντος οργανογράμματος. Ο κ. Τσαλίδης μας ενημέρωσε ότι δεν θα προχωρήσει στις τοποθετήσεις με το ισχύον οργανόγραμμα, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα είχε καλύψει τρείς διευθυντικές θέσεις βάσει αυτού! Στο σημείο αυτό επαναλάβαμε, ότι εμείς δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη βάσει του αρχείου που είχαμε στα χέρια μας (στο οποίο σημειωτέον όχι απλώς δεν αποτυπώνονταν το σύνολο των οργανικών θέσεων της Εταιρείας αλλά ούτε καν του υπηρετούντος προσωπικού!) και περιμένουμε την αποστολή των λοιπών στοιχείων. Ο κ. Τσαλίδης μας διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμο το πλήρες οργανόγραμμα και θα μας αποσταλεί  σύντομα (σήμερα ή αύριο συγκεκριμένα). Τελικά λάβαμε το «έτοιμο» από την προηγούμενη Τρίτη πακέτο, τη Δευτέρα 24/10/16 το βράδυ, όπως έκτακτα μας ενημέρωσε το Στέκι των παρατρεχάμενων και διαφημιστών της Διοίκησης!

 Και ενώ η Διοίκηση χρειάστηκε τόσους μήνες να ετοιμάσει ένα πλήρες οργανόγραμμα, το οποίο εκτός από εξόφθαλμα φωτογραφικό και απαράδεκτο με μια πρώτη ματιά, είναι για άλλη μια φορά προχειροδουλειά που όχι μόνο προσβάλει αυτούς που το αποστέλλουν, καταδεικνύει και την σοβαρότητα που αποδίδουν σε ζητήματα καίρια για το προσωπικό ειδικά προ των πυλών της ιδιωτικοποίησης,  δίνει στην ΠΟΣ, σύμφωνα με το εισαγωγικό κείμενο του κ. Τσαλίδη, το τεράστιο χρονικό περιθώριο των δυόμιση ημερών για την ολοκλήρωση της συνεχιζόμενης διαβούλευσης. Μιας διαβούλευσης που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα αλλά όπως φαίνεται έχουν ξεκινήσει μόνοι τους ή με μια μερίδα ένθερμων υποστηρικτών τους που δρουν πολλές φορές πριν από αυτούς για αυτούς! 

Με έκπληξη διαβάσαμε στο Στέκι της έλξης  (ή Contra News των σιδηροδρομικών) σε ένα προκαταβόρικο κείμενο  να κατηγορείτε για άλλη μια φορά η ΠΟΣ, επειδή ζητά την τρομερή παράταση των δύο εργάσιμων ημερών!!! Υιοθετώντας πλήρως την άποψη της Διοίκησης ότι έχει ξεκινήσει η διαβούλευση και εκκρεμεί απλώς η ολοκλήρωση της και υπερθεματίζοντας, κάνουν λόγο για συναντήσεις των Σωματείων καθώς και σχετικές επιστολές! Συνάδελφοι, επικίνδυνη δεν είναι η παράταση των δύο ημερών, επικίνδυνη και ανήθικη είναι η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων και παρατάξεων που υποκρύπτει την απαξίωση σε ότι δεν ελέγχουμε! θυμίζουμε στους συναδέλφους, ότι η διαβούλευση διεξάγεται με ευθύνη της Ομοσπονδίας μαζί με τα Σωματεία και ότι  στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο Προεδρείο αυτής, εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις και δεν είναι ενός ανδρός αρχή! 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
Η παράταξη μας, μετά την άρνηση του Προέδρου του Σωματείου μας για γραπτή αποκατάσταση της αλήθειας, κρίναμε ότι οφείλουμε να ενημερώσουμε όλο το προσωπικό για τα ανωτέρω καθώς και να διευκρινίσουμε ότι η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ουδέποτε έχει ξεκινήσει διαβούλευση για το προτεινόμενο οργανόγραμμα και ούτε έχει αποστείλει οποιαδήποτε επιστολή σχετικά! Ως παράταξη, θεωρούμε προτεραιότητα την έκδοση διοικητικών πράξεων για την τοποθέτηση του προσωπικού βάσει του ισχύοντος οργανογράμματος, η οποία εκκρεμεί από το 2014 (με δύο από τα τρία χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και όχι το «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών μέσω νέου οργανογράμματος για το οποίο δεν γνωρίζουμε ούτε το χρονικό  περιθώριο ούτε τον τρόπο υλοποίησης!Το άνοιγμα νέων εκκρεμοτήτων την παρούσα στιγμή και με συνθήκες πίεσης, ενόψει και της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ελλοχεύει τον κίνδυνο να μείνει ατοποθέτητο όλο το προσωπικό και κενές όλες οι ιεραρχικές θέσεις.  
                                                                            Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
                                                                                    ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Υστερόγραφο προς το Στέκι της έλξης: 

Στο μίσος και στο δηλητήριο που εκτοξεύετε, θα είμαστε πάντα εδώ να λέμε την αλήθεια για όσα αξίζουν να απαντηθούν, για τα υπόλοιπα σας αφήνουμε μόνους σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου