Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Επίσκεψη της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΜΑΙ

Μετά απο πολλά χρόνια Δ/νων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισκέφθηκε -αιφνιδιαστικά- τον χώρο εργασίας των μηχανοδηγών!
Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Τσαλίδης συνοδευόμενος απο τον κ. Θεοχάρη -Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ- και τον Διευθυντή ΔΙΚΑΜ πραγματοποίησαν 
αιφνιδιαστική επίσκεψη στον χώρο εργασίας των μηχανοδηγών στο μηχανοστάσιο ΜΑΙ.

Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαπίστωσε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις κτιριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται τα γραφεία της έλξης ενώ συμομίλησε με τον μηχανοστασιάρχη βάρδιας και τους μόλις 3 συναδέλφους (2 βοηθοί εκ των οποίων ο ένας πήγαινε δρομολόγιο) που βρίσκονταν εκεί για να καλύπτουν τις ανάγκες του Κεντρικού μηχανοστασίου,σε ελιγμούς,ανασυνθέσεις και εφεδρεία (για κάλυψη αναγκών σε περίπτωση συμβάντος).
Πάλι καλά που βρήκαν 3 λέμε εμείς,γιατί συνήθως υπάρχουν 1 εως κανένας μηχανοδηγός για να καλύπτει αυτές τις ανάγκες! (λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού).
Το θέμα συζητήθηκε και στο ΔΣ της ΠΕΠΕ όπου ο Πρόεδρος του Σωματείου είπε ότι αυτή είναι και η απόδειξη της διαφωνίας που υπάρχει μεταξύ του Σωματείου και της Διοίκησης για τα κυκλώματα εργασίας.
Είναι γνωστό ότι η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θεωρεί ότι οι εφεδρείες/ελιγμοί θα έπρεπε ...να εξαφανιστούν απο τα κυκλώματα εργασίας καθώς υπάρχει η αντίληψη -που προφανώς έχει καλλιεργηθεί απο τρίτους - ότι δεν είναι χρήσιμες,ή είναι πολλές.
Επειδή λοιπόν το Σωματείο δεν συμφωνεί και σε κάθε συζήτηση αναφέρει την πραγματικότητα που ζούμε όλοι στα κεντρικά μηχανοστάσια,η Διοίκηση προφανώς θέλησε να διαπιστώσει -εκτός απο τις συνθήκες εργασίας των μηχανοδηγών- και το πως λειτουργεί ένα μηχανοστάσιο.
Και ήταν η πρώτη φορά μετά απο δεκαετία και βάλε που Διευθύνων Σύμβουλος κατέβηκε σε χώρο εργασίας μηχανοδηγών και συνομίλησε με το προσωπικό.
Ελπίζουμε να διαπίστωσε και  ο ίδιος όσα ζούμε και εμείς καθημερινά και θα χαιρόμαστε αν η Διοίκηση κατεβαίνει στους χώρους εργασίας των μηχανοδηγών πιο συχνά.
Γιατί ο κλάδος της έλξης, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και τίποτα να κρύψει.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου