Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ-Σ για το 35ο συνέδριο της ΠΟΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Είχαμε τονίσει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας ότι από το 35ο Συνέδριο της ΠΟΣ οι Σιδηροδρομικοί δεν μπορούν να περιμένουν κάτι καλύτερο, εξάλλου η διαμόρφωση, των αρνητικών συσχετισμών για το ταξικό κίνημα είναι και
δική τους ευθύνη.
Αποδείχτηκε και εκ του αποτελέσματος (παρότι η ΔΕΣΚ-Σ και άντεξε και ενισχύθηκε) ότι οι δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού οι παρατάξεις (ΠΑΣΚ-Σ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ) που οι πολιτικοί τους φορείς στηρίζουν την Ε.Ε. - τα μονοπώλια -  ψήφισαν τα μνημόνια, παραμένουν πολύ ισχυρές.
Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους που δια μέσω των αντιπροσώπων τους μας τίμησαν με την ψήφο τους, ότι παρά τις δυσκολίες, θα σταθούμε δίπλα, μαζί τους σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Η ΔΕΣΚ-Σ δεν πάει τις ψήφους σας πεσκέσι στις Διοικήσεις, στα Υπουργεία (Σπίρτζη), ούτε στα κόμματα της Αστικής Τάξης. Η ψήφος των εργαζομένων θα γίνει ένα ακόμη δικό τους όπλο στην αντιμετώπιση των αντεργατικών πολιτικών αλλά και στην ανασύνταξη σε ταξική κατεύθυνση του κινήματος.
Για μας η ψήφος των σιδηροδρομικών δεν είναι λευκή επιταγή, ούτε μέσο συναλλαγής και ρουσφετιού αλλά σημαίνει εμπιστοσύνη και κυρίως ευθύνη.
Χρειάζεται τώρα να γίνουμε όλοι μια γροθιά ώστε να μπορέσουμε να αποκρούσουμε το τσουνάμι των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών μέτρων,  τις ιδιωτικοποιήσεις που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για λογαριασμό  των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, υλοποιεί.
Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα. Μέσα από την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση με καθαρά αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά, δυναμώνουμε τη γραμμή ρήξης με τη βαρβαρότητα. Αυτή η γραμμή σύγκρουσης μπορεί να φέρει κατακτήσεις, μπορεί ν’ ανοίξει το δρόμο για άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει ως μοναδικό στόχο την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών του λαού,  θα παλέψουμε για έναν Σιδηρόδρομο σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και ενιαίο, λαϊκή περιουσία, που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
Εμείς δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη βάρβαρη πολιτική τους, με τη λεηλασία της ζωής μας, με την ισοπέδωση του μέλλοντος των παιδιών μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων και της Ε.Ε.
ΔΕΣΚ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου