Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Νέα επιστολή της ΠΟΣ για το Οργανόγραμμα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Νέα επιστολή σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και ΤΑΙΠΕΔ απο την πλειοψηφία της ΠΟΣ (Δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση για αυτήν την επιστολή καθώς διαφώνησε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών σε συγκεκριμένα σημεία). Διαβάζουμε: 
Κύριοι,
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την ανάληψη των καθηκόντων της εξέφρασε την πρόθεσή της για αλλαγή του υπάρχοντος Οργανογράμματος της Εταιρείας. Ενώ
έχουν παρέλθει έξι μήνες περίπου, μόλις προχθές μας απέστειλε το νέο Οργανόγραμμα με τις αρμοδιότητες και το Προσοντολόγιο για τις θέσεις ευθύνης, καθώς την οργανωτική δομή την είχε αποστείλει στις 3 Οκτωβρίου 2016.
Πέραν του ότι είναι ελλιπές, διότι δεν αναφέρονται οι προβλεπόμενες Ο.Θ., οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είναι τοποθετημένο σε Ο.Θ. από το 2013, ζήτημα το οποίο έχει απαιτηθεί πιεστικά από όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και το οποίο η Διοίκηση αρνείται προκλητικά να πράξει. Αντί αυτού, επιχειρεί ν’ αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη μας στο προτεινόμενο Οργανόγραμμα και μετά να πραγματοποιήσει τις τοποθετήσεις.
Όπως γνωρίζετε, η έγκριση του νέου Οργανογράμματος καταργεί το προηγούμενο, καθώς και το τοποθετημένο προσωπικό στις θέσεις ιεραρχίας. Σύμφωνα με τα ισχύοντα στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα - που κατά αναλογία εφαρμόζονται και στα Ν.Π.Ι.Δ. αορίστου χρόνου -θα πρέπει να επαναπροκηρυχθούν όλες οι ιεραρχικές θέσεις και να πραγματοποιηθούν οι προαγωγές, πράγμα που απαιτεί αρκετό χρόνο που ούτε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας διαβεβαιώνει ότι υπάρχει. 
Λόγω του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου, καθόσον αναμένεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και από όσο γνωρίζουμε έκτοτε της ανωτέρω απόφασης δεν δύναται να πραγματοποιηθούν προαγωγές, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να εγκριθεί από το Δ.Σ. το νέο Οργανόγραμμα και να μην ολοκληρωθούν οι προαγωγές, με αποτέλεσμα να μείνει η εταιρεία χωρίς ιεραρχία.
Κατόπιν τούτου και πέραν των ερωτημάτων που προκύπτουν για τη σκοπιμότητα νέου Οργανογράμματος σ’ αυτή τη χρονική περίοδο ζητάμε: 
α)   Να τοποθετηθεί το προσωπικό στις Ο.Θ. που υφίστανται και 
β) Να μας διαβεβαιώσετε ότι υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος ολοκλήρωσης της ανωτέρω διαδικασίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί διαβούλευση επί του περιεχομένου του Οργανογράμματος.
Σας επισημαίνουμε, ότι δεν έχουμε πρόθεση να παρατείνουμε τη διαδικασία και θα επιθυμούσαμε να μας απαντήσετε άμεσα. 

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 

                ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου