Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Που κρίθηκε η μάχη των εκλογών στην ΠΟΣ

Αφού ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 35ου συνεδρίου της ΠΟΣ, το στέκι της έλξης κάνει μια αποτίμηση για το που κρίθηκε το τελικό αποτέλεσμα και πως κινήθηκαν οι 72 σύνεδροι στην κάλπη.
Καθοριστικό παράγοντα για το αποτέλεσμα αποτέλεσε η 
παραίτηση του Γιάννη Αντωνιάδη (νέου Προέδρου της ΕΕΣΣΤΥ) μετά την ομόφωνη πρόταση των ΠΑΣΚ,ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που ζήτησαν την πρώτη μέρα την διαγραφή του στο συνέδριο,θέτοντας ηθικό ζήτημα για την παρουσία του σε αυτό. (Σε σχέση με την σημερινή ιδιότητα του).
Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών έχασε 1 σύνεδρο -είχε εκλεγεί απο το Σωματείο των μηχανικών-,με την παραίτηση Αντωνιάδη (αφού αποτελούσε και μέλος του ΔΣ της ΠΟΣ  με την παράταξη την τελευταία τριετία).
Επιπλέον τα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών για παρατυπίες στις εκλογές του Σ.Σ. Θεσσαλικός, δεν είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του 2ου συνέδρου της ΠΑΣΚ-ως όφειλε κατά την άποψη των εκπροσώπων του-,αλλά τον αποκλεισμό συνέδρου απο την ΔΕΣΚ, γεγονός που η παράταξη του Δίκτου -ορθότατα-δεν δέχτηκε, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για σοβαρό λάθος απο την πλευρά του δικηγόρου που χειρίστηκε την υπόθεση.

Συνολικά είχαμε 72 συνέδρους και 65 υποψηφίους στις εκλογές! 
Αν υπολογίζουμε κ τα 5 μέλη της εφορευτικής επιτροπής που δεν ήταν υποψήφιοι για τυπικούς λόγους (2 εκλεγμένοι με την ΠΑΣΚ,1 απο ΔΑΚΕ-Δίκτυο και ΠΑΜΕ), οι υποψήφιοι έφταναν τους 70!
  Υποψήφιοι δεν ήταν μόνο οι Π. Καλίτσης (Σωματείο Μηχανικών,επιλαχών στην θέση του Γιάννη Αντωνιάδη), Νίκος Τραγανός (Σωματείο ΠΕΣΟΣΕ).

Αναλυτικά είχαμε 21 υποψηφιότητες για την ΠΑΣΚ (+2 της εφορευτικής,23),19 για την ΔΑΚΕ (+1 μέλος της εφορευτικής,20), 18 απο το Δίκτυο (+1 μέλος της εφορευτικής,19) και 7 απο το ΠΑΜΕ (+1 μέλος της εφορευτικής,8).

Καθοριστικό ρόλο στο διαμορφωθέν αποτέλεσμα έπαιξαν  οι εκλεγμένοι σε ενιαία ψηφοδέλτια που τοποθετήθηκαν καθαρά και στην μεγάλη  πλειοψηφία τους με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ-Συνεργαζόμενοι αλλά κ η απώλεια που είχε το Δίκτυο σε 2 συνέδρους που είχαν εκλεγεί με ψηφοδέλτιο που συνεργάζεται η παράταξη σε κλαδικό Σωματείο (ΠΕΣΟΣΕ)και επέλεξαν δημοκρατικά είτε να κατέβουν ως υποψήφιοι με το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών είτε να μην είναι υποψήφιοι με καμιά παράταξη.

Αναλυτικά οι σύνεδροι που είχαν κατέβει σε  ενιαία ψηφοδέλτια στα Σωματεία τους τοποθετήθηκαν ως εξής.

  • Υποψήφιοι με την ΠΑΣΚ
Απο το Σωματείο των μηχανικών ο συνάδελφος Τζιβάρας , απο Σωματείο των τεχνολόγων οι συνάδελφοι Κόνδυλας και Αδαμάκης , και  απο την ΕΡΓΟΣΕ οι συνάδελφοι Παύλου και Αλεξάνδρου.
  • Με την ΔΑΚΕ  ο συνάδελφος Κλάψης απο τους ηλεκτρολόγους και ο συνάδελφος Αρχοντής απο την ΕΡΓΟΣΕ. 
  • Με το Δίκτυο Σιδηροδρομικών  η συνάδελφος Προβοπούλου απο την ΕΡΓΟΣΕ και ο συνάδελφος Γκίκας απο τους ηλεκτρολόγους.
  • Με το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών (ΔΕΣΚ)  ο συνάδελφος Γεωργιλάκης απο την ΕΡΓΟΣΕ.
Διαβάζοντας κανείς την ανθρωπογεωγραφία που σας παρουσίασε το στέκι της έλξης, μπορεί εύκολα να καταλάβει και το πως διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα στο συνέδριο της ΠΟΣ.
Φυσικά δεν έλλειψαν και οι γνωστές καραμπόλες της τελευταίας στιγμής,με φήμες -και αυτούς που ξέρουν πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται-να κάνουν λόγο για παραχώρηση 1 ψήφου απο την ΠΑΣΚ στην ΔΑΚΕ (δεν άλλαζε το αποτέλεσμα για την κατανομή εδρών για την ΠΑΣΚ) προκειμένου να διασφαλιστεί σε απόλυτο βαθμό ότι το Δίκτυο θα είναι τρίτη δύναμη (υπήρχε ανησυχία ότι ίσως τελικά το Δίκτυο θα έβρισκε τελικά τον 20ο ψήφο....) στην ΠΟΣ και στην ΓΣΕΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 







4 σχόλια:

  1. Η μάχη των εκλογών κρίθηκε απο τότε που κάποιοι στην ΠΕΣΟΣΕ τρύπωσαν στα ψηφοδέλτια της παράταξης που συνεργάζεται το Δίκτυο κ είχαν ως σκοπό να εκλεγούν για να ψηφίσουν άλλη παράταξη στο συνέδριο. Ο ένας με προφανή σκοπό να βοηθήσει τα πρώην συντρόφια του-που δεν θα έβγαζαν με τίποτα 2ο σύνεδρο υπό την σημαία της ΠΑΣΚ- και ο άλλος με προφανή σκοπό να κλέψει ψήφους για την ΔΕΣΚ που δεν κατάφερνε ούτε να σχηματίσει ψηφοδέλτιο στην ΠΕΣΟΣΕ στις τελευταίες εκλογές.
    Η ανηθικότητα σε όλο της το μεγαλείο.Και η παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος εμφανής.
    Θα δούμε λοιπόν στις προσεχείς εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ,τον Μάη του 18,αν ο συνάδελφος Τσατσαλίδης θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο της ΔΕΣΚ στην ΠΕΣΟΣΕ ή αν θα προτιμήσει να μεταγραφεί σε κάποιο άλλο Σωματείο.
    Και αν τελικά κατεβάσει ψηφοδέλτιο,που θα είναι και το πιο έντιμο,για να θέσει τις ταξικές του απόψεις στην κρίση των σταθμαρχών τότε θα μετρήσουμε και τους ψήφους που θα πάρει.Αν εκλέξει σύνεδρο έχει δίκιο για την κίνηση που έκανε.Αν όχι,έχω εγώ δίκιο που κάνω λόγο για μέγιστη ανηθικότητα.
    Όταν έχεις εκλεγεί με μια παράταξη που συνεργάζεται με το Δίκτυο και συμμετέχεις μάλιστα στο ΔΣ του Σωματείου σου με αυτήν,χωρίς ΠΟΤΕ να έχεις διαφωνήσει με την δράση του,ΔΕΝ κατεβαίνεις με άλλο ψηφοδέλτιο,ακυρώνοντας αυτούς με τους οποίους συμπορεύεσαι κ συμφωνείς μάλιστα σε όλα μαζί τους.
    Αν κατέβεις απέναντι τους,όταν ΠΟΤΕ δεν έχεις διαφωνήσει μαζί τους σε συνδικαλιστικό ή πολιτικό επίπεδο, ούτε πολιτικό κριτήριο έχεις,ούτε ταξική συνείδηση,ούτε τίποτα απο όσα ακούστηκαν.
    Απλά θες να κάνεις ζημιά και περίμενες την στιγμή.
    Για αυτό και το Δίκτυο,ΔΕΝ έπρεπε να χαρίσει τον σύνεδρο στον Θεσσαλικό στην ΔΕΣΚ.(με αφορμή και μόνο αυτήν την υποψηφιότητα).
    Τα παθήματα,ας τους γίνουν μαθήματα.Σε αυτό το επίπεδο,δεν χαρίζεις κάστανο,όχι σύνεδρο.
    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λένε, οτι τα πονηρά μυαλά και τα βρώμικα, μπορούν να διακρίνουν την πονηριά και την βρωμιά εύκολα,ενα αγαθό μυαλό ποτέ. Χαίρομαι λοιπόν που είδες τόσο βαθειά και ξεχώρισες,τα βρωμερά ,πονηρά μυαλά που μεθόδευσαν με τέτοιο τρόπο τις διαδικασίες στην ΠΕΣΟΣΕ, που εκμεταλευόμενοι το αποτέλεσμα με τόσο ΑΝΗΘΙΚΟ τρόπο, παραποίησε κάποιο εκλογικό αποτέλεσμα ,που εσείς είχατε τόσο σίγουρο, σαν ποντικό στη φάκα,(αφού λες οτι τρύπωσα στο ψηφοδέλτιο). Οι συκοφαντίες ,για την δημιουργία εντυπώσεων επιστρέφουν σ' αυτόν που τις εκστομίζει και μάλιστα ανώνυμα. Οισυνάδελφοι είμαι σίγουρος οτι μπορούν να κρίνουν. Εμένα με γνωρίζουν , για σένα δεν μπορώ να ξέρω. Τσατσαλίδης Γιάννης

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς ελειξαν οι ώρες αγωνίας για το τη θα γίνει στο συνέδριο..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!ΣΥΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή