Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ο Χρ. Σπίρτζης ήθελε να «απαλλαγεί» από τις "ιδιωτικοποιημένες" Μεταφορές

Υπέρμαχος του «σπασίματος» του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ενσωμάτωσης των Μεταφορών στο υπ. Ναυτιλίας εμφανίζεται ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.
Πρώτον, διότι η ενσωμάτωση των χερσαίων και εναέριων μεταφορών, με τις θαλάσσιες ολοκληρώνει
τον όρο «συνδυασμένες μεταφορές». Άλλωστε, στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη οι Μεταφορές είναι ενσωματωμένες με τη Ναυτιλία.  

Δεύτερον, αρκετές ΔΕΚΟ των Μεταφορών είναι υπό ιδιωτικοποίηση και ενταγμένες στο ΤΑΙΠΕΔ και το υπερΤαμείο Αποκρατικοποιήσεων, οπότε ο ουσιαστικός τους έλεγχος είχε περάσει σε… άλλα κέντρα, ενώ κάποιες από αυτές, όπως οι αστικές συγκοινωνίες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν υψηλές ανάγκες για κρατική χρηματοδότηση.    

Πάντως, ακούγεται ότι το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων θα δώσει «μάχη», ώστε να κρατήσει την ΕΡΓΟΣΕ.  

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου