Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση Γιάννη Γρίβα για όσα διαδραματίστηκαν στο 35ο συνέδριο της ΠΟΣ

Συνάδελφοι
Είναι γεγονός πως από τότε που αναλάβαμε το σωματείο μας(ΠΕΣΟΣΕ) προσπαθήσαμε  να δώσουμε την αναγκαία οντότητα του  στο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι , που εδώ και πολλά χρόνια είχε χάσει. Είμαστε περήφανοι γιατί
τουλάχιστον άρχισε να γίνεται βίωμα σε όλους, ότι  η ΠΕΣΟΣΕ πλέον δεν παίζει και ΑΠΑΙΤΕΙ και ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ  για τα χρόνια προβλήματα των ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ. Αυτά  βέβαια που έχουμε καταφέρει, στηρίζεται σε όλους τους ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ που μας πίστεψαν . Με την συγκατάθεση τους θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας, όμως σε συνδυασμό αφού βρίσκονται σε διαλεκτική σχέση με τα αιτήματα  των άλλων σιδηροδρομικών που υποστηρικτικά τα ενισχύουμε. Μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, στηριζόμενοι στις  ΑΞΙΕΣ( ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ-ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) και στις  ΑΡΧΕΣ ( ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ-ΣΕΒΑΣΜΟΥ-ΘΑΡΡΟΥΣ-ΤΟΛΜΗΣ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ-ΓΟΝΙΜΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ-ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ-ΕΓΚΡΑΤΕΙΑΣ).Ευαγγελιζόμαστε πως μέσα από το πρίσμα αυτών των ΑΞΙΩΝ και ΑΡΧΩΝ μας  κρινόμαστε και με την δύναμη τους πετυχαίνουμε. Κατά την θεώρηση μας αυτοί είναι οι κατευθυντήριοι άξονες. Πυξίδα μας είναι  η σφαιρική αντίληψη των δεδομένων ώστε μέσα από το συλλογικό συμφέρον να προκύπτει το ατομικό. Όμως  μας δημιουργείται αλγεινή εντύπωση στα τραγελαφικά γεγονότα  που συνέβησαν στο 35 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣ ,γιατί αποδεικνύουν ρεβανσιστικές τάσεις, και μάλιστα με ετεροπροσδιοριζόμενες και ετεροκαθοριζόμενες παραμορφωτικές κινήσεις   . Ο ένας συνάδελφος επανέκαμψε στα παλιά <<συντρόφια>>, ο άλλος θεώρησε ότι του αρμόζει κάτι διαφορετικό. Αλήθεια συνάδελφοι, συμμερίζεστε τις ΑΡΧΕΣ και τις ΑΞΙΕΣ που έχουμε θέσει ώστε να δημιουργηθούν οι αναγκαίοι όροι και προϋποθέσεις για μια άλλη οργάνωση του Σ.Κ. που είναι απαραίτητοι σήμερα; Εμείς πιστεύουμε πως με βάση αυτά και επιπλέον με συνεργατικές-αυτοδιαχειριστικές λογικές μπορούμε, έχουμε τις δυνατότητες, να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και εάν θέλετε, να γκρεμίσουμε αυτό το απάνθρωπο σύστημα που στηρίζεται στην  εκμετάλλευση των εργαζομένων. Θέλουμε να αλλάξουμε και θα αλλάξουμε την ώρα που ο επαγγελματισμός και η σωστή συμπεριφορά  θα δημιουργήσουν την αναγκαία κουλτούρα που  θα αναβαθμίζουν πρώτα εμάς τους ίδιους και μετά την επιχείρηση που εργαζόμαστε. Αυτό είναι το στοίχημα προοπτικά για την  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  και του ΕΜΕΙΣ.
                                                             ΓΡΙΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 
                                                               Γ.Γ.ΠΕΣΟΣΕ         

4 σχόλια:

  1. το κάτι διαφορετικό27 Οκτωβρίου 2016 στις 8:40 μ.μ.

    Με τις συνεχόμενες βαρύγδουπες και ασυνάρτητες μπουρδολογίες σας δεν μπορείτε πια να κρυφτείτε, έχετε αποκαλύψει πλέον την πραγματική σας σχέση με το Συνδικαλιστικό Κίνημα (Σ.Κ).
    Εσείς, οι μοναδικοί στο σιδηρόδρομο, οι περήφανοι αγωνιστές που λέτε ότι δώσατε οντότητα στο σωματείο, που δεν παίζετε , αλλά απαιτείται και αγωνίζεστε , που άλλα γράφετε αλλά άλλα εννοείτε, μπορείτε να μας εξηγήσετε μέσω του αυτοαναγορευμένου πολυγραφότατου εκπροσώπου σας Κύριου Γενικού Γραμματέα της ΠΕΣΟΣΕ :
    Τί εννοείτε με τη φράση «με την συγκατάθεση τους (δηλ. των σταθμαρχών που σας πίστεψαν) θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας, όμως σε συνδυασμό αφού βρίσκονται σε διαλεκτική σχέση με τα αιτήματα των άλλων σιδηροδρομικών που υποστηρικτικά τα ενισχύουμε»
    Τα κοινά αιτήματα των σιδηροδρομικών και των εργαζομένων γενικότερα έχουν μεταξύ τους διαλεκτική σχέση; Συγκρούονται μεταξύ τους:
    Τί είναι τελικά η διαλεκτική;
    Γιατί σας «δημιουργείται αλγεινή εντύπωση στα τραγελαφικά γεγονότα» και με εμμονή εξακολουθείτε «να παίζεται παιχνίδι εντυπώσεων με την ψηφοφορία στο συνέδριο»;
    Είχατε θέσει τέτοιο θέμα, όταν συγκροτήθηκε ο συνδυασμός πριν από τις εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ το 2015;
    Τί εννοείτε, όταν γράφετε για τους συνάδελφους σας που δεν ταυτίσθηκαν μαζί σας στο συνέδριο της ΠΟΣ, την ίδια στιγμή που επικαλείστε πλήθος αρχών και αξιών, τις οποίες μάλιστα μπερδεύετε μεταξύ τους, ότι «αποδεικνύουν ρεβανσιστικές τάσεις, και μάλιστα με ετεροπροσδιοριζόμενες και ετεροκαθοριζόμενες παραμορφωτικές κινήσεις»!
    Ποιά είναι τελικά η πρότασή σας για μια «άλλη οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος» που συνεχώς αναμασάτε και την κλείνετε σε όλες τις πτώσεις, αλλά δεν την διατυπώνετε συγκεκριμένα.
    Αναρωτιέμαι, όμως. Τι μπορεί να περιμένει κανείς από αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι αριστεροί και μάλιστα μαρξιστές όταν λένε ότι «εμείς» και οι όχι όλοι οι εργαζόμενοι μαζί « θα γκρεμίσουμε αυτό το απάνθρωπο σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση των εργαζομένων».
    Εάν αισθάνεστε ακόμα «αλγεινή εντύπωση» σας συνιστώ, συναδελφικά, να πάρετε αναλγητικά για το άλγος που νοιώθετε ότι σας προκάλεσα. Δεν θα σας βλάψουν, θα σας ανακουφίσουν και θα αισθάνεστε καλύτερα.



    Γιάννης Τσατσαλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε μας δουλεύετε ορισμένοι ;
    Τι θέλετε να μας πείσετε; 'Ότι...μέχρι χτες κάποιος ψήφιζε θετικά τον απολογισμό δράσης του Σωματείου του ως μέλος του ΔΣ και στήριζε το ψηφοδέλτιο με το οποίο εκλέχτηκε και ξαφνικά στο συνέδριο της ΠΟΣ θυμήθηκε και έγινε κομμουνιστής κ κατέβηκε με το ΠΑΜΕ;
    Σε ποιον άραγε απευθύνετε όταν μιλά σε πληθυντικό πρόσωπο.
    Έχει παραιτηθεί απο το ψηφοδέλτιο που εκλέχτηκε και δεν το ανακοίνωσε; Έχει διαφωνήσει μαζί τους και δεν το μάθαμε;
    Προχτές δεν συνεδρίασε η ΠΕΣΟΣΕ;Δήλωσε κάποιο μέλος του ΔΣ σε αυτό ανένταχτος ή κομμουνιστής και δεν το κατάλαβαν οι σταθμάρχες;
    Η ΜΗΠΩΣ ΘΕλΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ να είναι ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ κ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ, για τα καλά και τα συμφέροντα που λέει ο πάνσοφος λαός.
    Εκτός αν πήρε το ίδιο πρόσωπο πολλά αναλγητικά και ζαλίστηκε και δεν ξέρει τι γράφει.
    Μέχρι τότε υπομονή. Με την ψήφο σου άλλωστε έδωσες το δικαίωμα σε ΔΑΚΕ κ ΠΑΣΚ να πανηγυρίζουν και άλλα 3 χρόνια αβάντα.
    Ρώτησε πρώτα αυτούς που σε ψηφίσαν για αυτήν σου την επιλογή,το αναρωτήθηκες άραγε ποτέ αυτό; Όταν κατέβαινες με το εν λόγω ψηφοδέλτιο είχες δηλώσει ΠΑΜΕ ή ΔΕΣΚ;Θα έβγαινες αν το δήλωνες; Αναρωτήθηκες;
    Προσωπικά περιμένω να δικαιωθείς τον Μάη του 18 συνάδελφε.
    Κατεβάζοντας ψηφοδέλτιο της ΔΕΣΚ στην ΠΕΣΟΣΕ και κερδίζοντας την έδρα.
    Όχι αυτή που παρελκυστικά κέρδισες το 2015 με την παρουσία σου σε ένα ψηφοδέλτιο που τελικά δεν συμφωνούσες με τις αρχές του.Εκτός αν μπήκες σε αυτό χωρίς να έχεις συζητήσει τις αρχές του.Εκεί πάω πάσο,μιλάει η επιστήμη.
    Κοινώς μην προκαλείς την νοημοσύνη μας.

    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε ή συναδέλφισσα «ΝΕΜΕΣΙΣ».

      Δεν ξέρω αν είσαι σταθμάρχης μέλος του σωματείου της ΠΕΣΟΣΕ και παρεμβαίνεις με αυτή την ιδιότητα στη δημόσια αυτή αντιπαράθεση ή αν έχεις άλλη ειδικότητα και παρεμβαίνεις ως αξιωματούχος του «ΔΙΚΤΥΟΥ».
      Γιατί δεν μας λες ποιος είσαι; για να μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά, γιατί κρύβεσαι πίσω από το «δικαίωμα» της ανωνυμίας;
      Και στο προηγούμενο και σε τούτο το σχόλιο σου γράφεις μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων.
      Σε ευχαριστώ, πάντως, που επιβεβαιώνεις δημοσίως ότι η μοναδική σας σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα είναι «τα κουκιά» και ότι οι διακηρύξεις σας για την οργανωτική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος (ΣΚ) των σιδηροδρομικών είναι κούφια λόγια.
      Ας δούμε λοιπόν τι και πόσα γνωρίζεις?
      Γνωρίζεις πώς και σε ποιά βάση συγκεντρώθηκαν οι υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Σ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ; λέω ψηφοδέλτιο γιατί εκλογικός συνδυασμός με τα χαρακτηριστικά που εσείς θέλετε τώρα να του δώσετε δεν συγκροτήθηκε, γιατί δεν είχαν σχηματισθεί οι απαιτούμενοι όροι. Το ανησυχητικό, όμως, για το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι ότι θέλετε στην προκειμένη περίπτωση να παρουσιάσετε την κατάστασης, όπως σας βολεύει, το ανησυχητικό είναι ότι πασχίζετε να μετατρέψετε μια συμφωνία 3 σημείων των υποψηφίων του συνδυασμού σε παράταξη με καταστατικές αρχές, με καθήκοντα και υποχρεώσεις.
      Γνωρίζεις, αν για τη συμμετοχή του κάθε υποψήφιου με το συνδυασμό της ΔΑΣ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ είχε τεθεί ως προϋπόθεση η κατοχή ή η απόκτηση της ιδιότητας του μέλους του» ΔΙΚΤΥΟΥ»;
      Γνωρίζεις, αν υπήρξε πριν από τις εκλογές του σωματείου ή ακόμα και μετά καμιά απόφαση, που να λέει, ότι αυτοί που θα εκλεγούν αντιπρόσωποι για τα συνέδρια των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων θα ψηφίσουν το «ΔΙΚΤΥΟ».
      Την απάντηση όφειλαν να δώσουν, οι συνοδοιπόροι σας ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας, της ΠΕΣΟΣΕ, που έπρεπε να θυμηθούν και να σταματήσουν να αραδιάζουν ασυναρτησίες.
      Για όσα γράφεις, «για τα καλά και τα συμφέροντα», για τις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησής μου, τις παραιτήσεις από το ψηφοδέλτιο κλπ σου απαντώ, για να το διαβάσουν και οι δικοί σου, στην ΠΕΣΟΣΕ ότι:
      *Αν διεκδικούσα «καλά και συμφέροντα» θα στοιχιζόμουν πίσω από το κυβερνητικό ΔΙΚΤΥΟ.
      *Στο ψηφοδέλτιο συμμετείχα, όπως δηλώνει και ο τίτλος του «ΔΑΣ –ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ», ως συνεργαζόμενος μαζί με άλλους συνυποψήφιους μου και αυτό το γνώριζαν οι σταθμάρχες που με ψήφισαν.
      Για το θέμα της παραίτησης δεν λέτε καθαρά τι εννοείτε;
      Θέτετε ζήτημα παραίτησης μου από το Δ.Σ ή αποχώρησής μου από το ψηφοδέλτιο;
      Για να σας απαλλάξω από κάθε είδους μυθοπλασία διευκρινίζω ότι:
      Παραίτηση από το ΔΣ δεν πρόκειται από την δική μου πλευρά να υπάρξει, γιατί εκεί εκλέχτηκα από τους συναδέλφους.
      Η αποχώρηση μου από το ψηφοδέλτιο είναι εφικτή και μπορεί να επιτευχτεί, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται τέτοιο θέμα, με τη διακοπή της συνεργασίας.


      Γιάννης Τσατσαλίδης

      Διαγραφή
    2. Τελικά ο Γρίβας έχει δίκιο,οι πύλες της ανοησίας υπάρχουν.Ξαναδιάβασε τι γράφεις και θα καταλάβεις.
      Όπως κατάλαβα και εγώ.Μιλάω με κάποιον που στοιχίζετε πίσω απο το Κυβερνητικό Δίκτυο στην ΠΕΣΟΣΕ και στην ΠΟΣ στοιχίζετε πίσω απο το ΠΑΜΕ.
      Η επιστήμη αγόρι μου,σηκώνει τα χέρια ψηλά μαζί σου.
      Απορώ πραγματικά πως σε συνεργάστηκε μαζί σου ο Μπούρας!
      ΝΕΜΕΣΙΣ (Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει,googlaρε το).

      Διαγραφή