Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση ΠΑΣΚ-Σ (Συνεργαζόμενοι) για το 35ο συνέδριο της ΠΟΣ

Συνάδελφοι, 
Το  35ο συνέδριο της ΠΟΣ αποτελεί πλέον ιστορία. Ένα συνέδριο που δυστυχώς διεξήχθη με μια σιδηροδρομική εταιρεία ιδιωτικοποιημένη (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και μια εταιρεία στον «πλειστηριασμό» (ΕΕΣΣΤΥ). Οι προεκλογικές εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης αποδείχθηκαν πομφόλυγες. Ο
σιδηρόδρομος και οι σιδηροδρομικοί για μια ακόμη φορά βρίσκονται στο στόχαστρο των κυβερνητικών επιλογών. Στο συνέδριο καταθέσαμε τις απόψεις μας για: 

Ενιαίο- Δημόσιο Σιδηρόδρομο 
 Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις
Προσλήψεις στον σιδηρόδρομο
Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης. 
Προτείναμε παράλληλα τη διεξαγωγή διαλόγου με τους συναδέλφους για την καλύτερη οργάνωση του συνδικάτου μας. 

        Δυστυχώς όμως η ενότητα που απαιτούσε κρισιμότητα των στιγμών, δεν ήταν προτεραιότητα όλων μας. Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών όλο το προηγούμενο διάστημα ως πρώτο στόχο είχε την διάλυση της ΠΑΣΚ-Συνεργαζόμενοι με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους. Αφού κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό μέσα από τις εκλογές των σωματείων, προσπάθησαν με «νόμιμους και άνομους» τρόπους να αλλάξουν την εκφρασμένη βούληση των συναδέλφων. Επέμεναν να είναι σύνεδρος ο πριν λίγες μέρες διορισμένος από την Κυβέρνηση πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ! Προσέφυγαν στα δικαστήρια για αποκλεισμό συνέδρων της ΠΑΣΚ-Σ - Συνεργαζόμενοι και όταν η απόφαση του δικαστηρίου απέκλεισε τον σύνεδρο της ΔΕΣΚ,  ως δήθεν μεγαλόψυχοι απέσυραν την προσφυγή. Νέα ήθη και πρακτικές που υποτίθεται εκφράζουν το νέο και την "αριστερά"!
        Οι συνάδελφοι με την ψήφο τους στις εκλογές των σωματείων και  εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των εργαζομένων που στήριξαν το ψηφοδέλτιο μας, έδωσαν την πρώτη θέση για μια ακόμη φορά στην  ΠΑΣΚ-Σ – Συνεργαζόμενοι. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και άντεξαν στις πρωτοφανείς πιέσεις. Σήμερα που το συνέδριο τελείωσε κάποιοι πρώην "σύντροφοι" μας που τα προηγούμενα χρόνια ήταν " τρόφιμοι" σε συνδικαλιστικές θέσεις  με την παράταξη μας θα πρέπει να ντρέπονται.
       Για την παράταξη μας ωστόσο στην κρίσιμη αυτή περίοδο και στις δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Η συνεννόηση και η ΕΝΟΤΗΤΑ  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων πρέπει να είναι προτεραιότητα. Το πολιτικό πλαίσιο και η δύσκολη καθημερινότητα δημιουργούν την υποχρέωση όλων μας να συστρατευτούμε  στην κοινή προσπάθεια. Οι σιδηροδρομικοί έστειλαν το μήνυμα μέσω του συνεδρίου ότι στον αγώνα που δίνουν δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές. Όσοι τις ασκούν στο τέλος θα μείνουν μόνοι. 
        Τα προβλήματα είναι ήδη συσσωρευμένα και η προσπάθεια μας θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επίλυσή τους. Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο. Καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους όσους εκλέχτηκαν.
                               ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚ-Σ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου