Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ενημέρωση απο την συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας την Παρασκευή και τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής: 

Η ΠΕΠΕ θα συμμετέχει
στην διαβούλευση για το Οργανόγραμμα προτείνοντας προσθετικές θέσεις σε αυτό. Όπως τονίστηκε απο τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, επιθυμία όλων είναι να τρέξει η προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων άμεσα, να τοποθετηθεί το προσωπικό στις έδρες (εκκρεμότητα που υπάρχει απο το 2013!!!) και να κλείσουν τα οργανωτικά θέματα.

Δεν συμφωνούμε τόνισε με την πολιτική των απευθείας αναθέσεων που θα μπορούσε να κάνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως συνέβη σε άλλη εταιρεία για αυτό το θέμα του Οργανογράμματος πρέπει να κλείσει το συντομότερο.Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι δεν συνδιοικούν τα συνδικάτα,αλλά προτείνουν τις θέσεις και προσπαθούν να πείσουν για αυτές μέσω της διαβούλευσης την Διοίκηση της Εταιρείας.Το Προεδρείο θα είναι παρών στην συνάντηση της ΠΟΣ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα.
Το επόμενο διάστημα θα γίνει επιτέλους ο υπολογισμός του κόστους για την πληρωμή των οφειλόμενων ρεπό προηγούμενων ετών και των αδειών επίσης, για όσους φυσικά το επιθυμούν. Πρόκειται για ένα θέμα που χρονίζει απο το 2010 και θα λύσει η ΠΕΠΕ. Σε κάθε περίπτωση και αν η Διοίκηση δεν κάνει πράξη την δέσμευση της , θα υπάρξει προσφυγή για το θέμα.
Αναφορικά με τα αιτήματα για τις έκτακτες προκαταβολές για το προσωπικό, η ενημέρωση που δόθηκε ήταν πως έχει ξεπεραστεί το ετήσιο πλαφόν που προβλέπεται στην σύμβαση με τους Ιταλούς (spa) και έτσι δεν μπορεί προς το παρών να υπογραφεί τίποτα.
Για τα κυκλώματα εργασίας η ενημέρωση ήταν πως υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προσλάβει εξωτερικό συνεργάτη που θα παρουσιάσει την δουλειά του σύντομα. Το αίτημα του Προισταμένου Λειανοκλαδίου και για άλλες επικουρίες μηχανοδηγών δεν μπορεί να γίνει δεκτό.Στο μηχανοστάσιο θα μεταβεί βοηθός -αν επιθυμεί- για το διάστημα που υπάρχει η μεταφορά των τεύτλων.Διαβάστηκε η επιστολή των μηχανοδηγών απο το Λειανοκλάδι που ζητούν να μην υπάρξουν αλλαγές στα κυκλώματα εργασίας.
Έγινε αναλυτική ενημέρωση για την παρουσία μας στο συνέδριο της ALE και τις θετικές ενέργειες που πραγματοποιεί η Ένωση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Τα σημαντικότερα κείμενα έχουν αναρτηθεί στα blogs. Οι Ιταλοί αποδέχτηκαν την πρόσκληση της ΠΕΠΕ και θα επισκεφτούν την χώρα μόλις κλείσει τυπικά το θέμα της ιδιωτικοποίησης.
Υπήρξε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΠΟΣ καθώς εκλέχτηκαν και οι 8 μηχανοδηγοί που ήταν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων.
Για το θέμα της εκπαίδευσης των 22 βοηθών γίνεται καθημερινή προσπάθεια απο το Σωματείο μας.
Έγινε αναφορά για την επίσκεψη της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΜΑΙ.
ΔΕΝ υπήρξε καμία καταγγελία για το θέμα απο καμία παράταξη. (Πρακτικά υπάρχουν και τηρούνται). Ο Πρόεδρος του Σωματείου τόνισε πως η επίσκεψη αυτή αποδεικνύει ότι η ΠΕΠΕ δεν κάνει δεκτά τα αιτήματα της Διοίκησης για τον περιορισμό των υπηρεσιών εφεδρείας.Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε είπε, ας έρχονται κάθε μέρα.
Συζητήθηκε το θέμα της ανισοκατανομής εργασίας και απολαβών στο ΜΘ και εντός της εβδομάδας τα τοπικά συνδικαλιστικά στελέχη θα συζητήσουν το θέμα για να υπάρξει οριστική επίλυση του.
Την Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 4 το μεσημέρι για όλα τα ζητήματα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου