Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ψάχνει πρόθυμους,ξεχνώντας ότι η αναγέννηση του σιδηροδρόμου δεν έρχεται με συνταξιούχους

Μιας και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα με πρώην συνάδελφο μας, ας του θυμήσουμε τα προφανή.
Το στέκι της έλξης έχει τοποθετηθεί δημόσια τονίζοντας ότι όσοι
στηρίζουν τις επιλογές ένταξης συνταξιούχων μηχανοδηγών προκειμένου να ....έλθουν οι περίφημες ιδιωτικές επενδύσεις, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
Σε αυτήν την λογική και αφού όλος ο σιδηροδρομικός κόσμος γνωρίζει και επικρίνει τις ενέργειες πρώην μεγαλοστελέχους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που κατείχε κομβική θέση για χρόνια, σήμερα θα μιλήσουμε για τον ρόλο πρώην μηχανοδηγού που τριγυρνά στην Καρόλου προσπαθώντας να βρεί πρόθυμους συνταξιούχους για να τους στρατολογήσει στα ...νέα δεδομένα που ΘΑ έρθουν και τον θέλουν σε θέση στελέχους (που πάντα ονειρευόταν όπως αποδείχτηκε).
Το παραμύθι προβλέπει αμοιβές κάτω απο το τραπέζι, νεράιδες και διάφορα άλλα όμορφα και αγγελικά πλασμένα.
Μέχρι εκπαίδευση σε χώρα  της ΕΕ για τους συνταξιούχους ακούσαμε ότι τάζουν προκειμένου να προσελκύσουν ενδιαφερόμενους.
Εμείς θα επαναλάβουμε το αυτονόητο.
ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗ.
Την ώρα που η ανεργία φτάνει στο 60% στους νέους, την ίδια ώρα που πλησιάζει το 25% στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού, όποιος πάρει την πολιτική ευθύνη για τέτοιες αποφάσεις θα υποστεί τεράστιο κόστος.
Αυτό που χρειάζεται ο σιδηρόδρομος είναι ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, αυστηροποίηση του πλαισίου χορήγησης αδειών για εργασία στην υποδομή του με ταυτόχρονη  σοβαρή εκπαίδευση για όλο το προσωπικό.
Η ίδρυση της σιδηροδρομικής ακαδημίας απο τον ΟΣΕ είναι ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η αναγέννηση του σιδηροδρόμου δεν πρόκειται να έρθει απο συνταξιούχους που ψάχνουν την προσωπική τους ρεβάνς ή την ευκαιρία για περιστασιακή κονόμα.
Ο αγώνας για καλύτερες και αξιοπρεπείς συντάξεις θα πρέπει και θα δοθεί απο ΟΛΟΥΣ μαζί.
Μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους,τους φοιτητές και όλες τις κοινωνικές ομάδες που θέλουν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της πολιτικής.
Ας φροντίσουν λοιπόν ορισμένοι συνταξιούχοι να περιορίσουν την φιλοδοξία τους....
Τους συνταξιούχους Διευθυντές που ψάχνουν ρόλο στα νέα δεδομένα,τους ξέρει όλος ο σιδηροδρομικός κόσμος και τους λοιδορεί όπου σταθεί. Πήραν τα πάντα και θέλουν και άλλα.
Ας μην χρειαστεί να αναφερθούμε και στους πρόθυμους συνταξιούχους μηχανοδηγούς που θέλουν να στρατολογήσουν και άλλους.
Η "Αναγέννηση" με αυτήν την λογική θα μείνει στο μυαλό τους και μόνο.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου