Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Γιάννης Γρίβας : Οι πύλες της ανοησίας

Λάβαμε και δημοσιεούμε απο τον συνάδελφο Γιάννη Γρίβα, Γ.Γραμματέα ΠΕΣΟΣΕ, επιστολή που απευθύνεται και απαντά σε σχόλιο που διαβάσαμε στην προηγούμενη επιστολή του. Διαβάζουμε : 

Συνάδελφε Γιάννη
Εγώ προσωπικά δεν έχω θίξει ποτέ κανέναν , όμως με αναγκάζεις  αντικειμενικά να σου αναφέρω ορισμένα πράγματα. Πρώτον, είναι καθοριστικό των υβριστών να   τους χαρακτηρίζει. Δεύτερον , εάν δεν καταλαβαίνεις  σε χαρακτηρίζει η νοημοσύνη σου. Τρίτον, εάν δεν γνωρίζεις τις λέξεις ή δεν καταλαβαίνεις το νόημα τους σε παραπέμπω στο λεξικό ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ή ακόμη καλύτερα να στα μάθει η παράταξη που έβαλες υποψηφιότητα . Α , ξέχασα εσύ εντάχθηκες  χωρίς να γνωρίζεις τις ΑΡΧΕΣ και τις ΑΞΙΕΣ αυτής της  παράταξης , που είναι και το χαρακτηριστικό σου! Τέταρτον,  να σε μάθω και κάτι!... Όλα τα αιτήματα των σιδηροδρομικών, αλλά και γενικότερα των εργαζομένων βρίσκονται σε αλληλένδετη σχέση(και επειδή δεν την καταλαβαίνεις ---επεξήγηση, επηρεάζουν το ένα το άλλο). 
Η ΠΕΣΟΣΕ κέρδισε την ΝΥΧΤΑ(όμως αυτό δεν είναι μόνο για τους ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ) , με παρεμβάσεις και καλή συνεργασία και συναίνεση κερδίσαμε μέσω της ΣΣΕ την ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ(που κυνηγούσαμε χρόνια) , και τους ΕΛΙΓΜΟΥΣ(χρόνιο αίτημα). 
Με παρεμβάσεις, με συζήτηση, ακόμη και με καταλήψεις(που ΕΣΥ ΦΟΒΟΣΟΥΝ) αποσοβήσαμε ορισμένα πράγματα που θα ήταν ενάντια του κλάδου μας . Πέμπτον, εσύ δεν υπέγραψες την ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΔΑΣΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΛΑ! Έκτο, αλήθεια μου προξενείς μεγάλη κατάπληξη που δεν καταλαβαίνεις την λέξη ΕΜΕΙΣ(τι υπονοεί); Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν στο Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΣΟΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΕΚΑΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ;
 Τι να περιμένει κανείς όταν στο προηγούμενο Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΣΟΣΕ σε ερώτηση μου εάν η ΣΣΕ ανέβαζε τους ΣΤΑΘΜΑΧΕΣ και κατέβαζε όλους τους σιδηροδρομικούς μισθολογικά θα δεχόμασταν ποτέ τέτοια ΣΣΕ;  Είπες <<ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ…..>>. 
Δυστυχώς σου έχει γίνει βίωμα και σε έχει ποτίσει η παγκοσμιοποίηση τόσο πολύ που το ΥΠΕΡΕΓΩ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Και έβδομο, ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ , ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ . 
ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΟ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ, ΠΟΥ Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ. 

Και επειδή ανέφερες και κάτι για αναλγητικά σου συνιστώ ως φίλος , να σταματήσεις τα ληγμένα γιατί σου προκαλούν βέρτικο.
                                                                          ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΙΒΑΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου