Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Συμβούλια προαγωγών ζητά η ΠΟΣ

Με σημερινή της επιστολή η ΠΟΣ, απευθύνεται στο Υπουργείο Μεταφορών και στις Διοικήσεις των Εταιρειών,ζητώντας την επανασύσταση των Συμβουλίων Προαγωγών που καταργήθηκαν με τον Νόμο 3891/2010. Διαβάζουμε :
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών επανειλημμένως τόσο κατά τις συναντήσεις μας, όσο και εγγράφως, έχει καταθέσει τις προτάσεις της όσον αφορά
τις κρίσεις του προσωπικού καθώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι προαγωγές σήμερα.
Οι προαγωγές του προσωπικού επιβάλλεται να πραγματοποιούνται εξασφαλίζοντας κυρίως τη διαφάνεια και την αξιοκρατία μέσα από Συμβούλια Προαγωγών όπου να συμμετέχει και εκπρόσωπος των εργαζομένων και τηρώντας όλες τις διαδικασίες φύλλων ποιότητος κ.λ.π. 
Σε κάθε περίπτωση όμως ακόμα και με τον τρόπο που πραγματοποιούνται οι προαγωγές σήμερα κάνοντας χρήση του διευθυντικού δικαιώματος δηλαδή του «ενός ανδρός αρχή» δεν είναι επιτρεπτή η παράκαμψη της διαδικασίας που αφαιρεί το δικαίωμα του εργαζόμενου να κριθεί στις θέσεις ιεραρχίας που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Αποτελεί υποχρέωσή σας, καθώς και πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος η συμπλήρωση των όποιων κενών – προκύπτουν ή υφίσταται – στις ιεραρχικές θέσεις, πόσο μάλλον στις εταιρείες ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ καθώς οδεύουν προς την τελική φάση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησής τους.
Ζητάμε από τις Διοικήσεις των Εταιρειών και από το αρμόδιο Υπουργείο να επαναφέρει τον τρόπο διεξαγωγής των προαγωγών όπως προβλεπόταν από τον ΓΕΚΑΠ πριν την κατάργησή του με το ν.3891 με Συμβούλια Προαγωγών, όπου θα τηρούνται οι κανόνες αξιοκρατίας και η συμμετοχή των εργαζομένων. 
                       
  Ο Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας

            ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου