Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Σχετικά με την θέση του ΚΚΕ για την εργασιακή εφεδρεία

Μας εστάλη χτες mail από συνάδελφο . που εξέφραζε δυσαρέσκεια  για την <<εναντίωση >> όπως μας έγραφε ,των βουλευτών του ΚΚΕ στην συζήτηση του άρθρου 120 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών  που επανέφερε μέρος των εφέδρων στην εργασία τους.
Απαντήσαμε ότι θα δημοσιεύαμε το mail μόλις εξακριβώναμε το τι ακριβώς ειπώθηκε.(πρακτικά της Βουλής ή video)  για να είμαστε έγκυροι (δεν είχαμε δει την συνεδρίαση) , ενώ απευθυνθήκαμε και στο συνάδελφο Βελλή ζητώντας να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη.(μας φάνηκε -η αλήθεια είναι αυτή- πολύ περίεργο).
Επειδή λοιπόν τα πράγματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα και επειδή διαπιστώσαμε ότι δεν έχει ακριβώς έτσι το πράγμα (αφού  διαβάσαμε τα πρακτικά της Βουλής) , δημοσιεύουμε το mail του συναδέλφου ,  αλλά και ένα σχόλιο του Αντιπροέδρου της ΠΕΠΕ.
Το mail που λάβαμε εχθές ανέφερε τα εξής

Φίλοι & συνεργάτες μηχανοδηγοί,
είμαι ένας από τους άτυχους εργαζόμενους του ΟΣΕ που τέθηκαν σε καθεστώς μισθωτής εφεδρείας. Παρακολουθώντας χθες από το κανάλι της Βουλής την συζήτηση ενός πολυνομοσχεδίου, όπου με το άρθρο 120 του νομοσχεδίου αυτού, δίδεται η ευκαιρία σ' εμάς να επανέλθουμε στην εργασία μας, έκπληκτος παρακολούθησα την θέση των εκπροσώπων του "εργατόφιλου" ΚΚΕ, να είναι ενάντια στο συγκεκριμένο άρθρο, παρ' ότι είναι, όπως λένε, κατά της εργασιακής εφεδρείας!!! Βεβαίως και είναι εναντίων του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, όπως είναι εναντίων όλων εκ πεποιθήσεως, θα μπορούσαν όμως οι επαγγελματίες εργατοπατέρες και κουμανταδόροι της τύχης των εργαζομένων (τρομάρα τους) να υπερψηφίσουν ΜΟΝΟ το συγκεκριμένο άρθρο, όπως ο νόμος δίνει το δικαίωμα.

Ευχαριστώ πολύ,
"ο καταγραφέας"


Ας δούμε τώρα τα πρακτικά της χτεσινής συνεδρίασης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Περί μισθωτής εφεδρείας – απόλυσης και τη θέση του ΚΚΕ(από τα πρακτικά της συνεδρίασης)

Το άρθρο 120 εξαιρεί ορισμένους εργαζόμενους στον ΟΣΕ από την εφεδρεία. Όπως ξέρετε είμαστε κατά της εφεδρείας συνολικά. Το εν λόγω άρθρο, όμως, εισάγει την υπό όρους εξαίρεση από την εφεδρεία, αφού το ΔΣ του ΟΣΕ είναι αρμόδιο ουσιαστικά να αποφασίσει ποιος απολύεται και ποιος όχι. Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι απαράδεκτη ρύθμιση, κομμένη και ραμμένη για να εξυπηρετήσει εκβιασμούς στον ΟΣΕ. Η θέση μας για τον ΟΣΕ είναι κατά της απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών, κατά της ιδιωτικοποίησής του, σιδηροδρομικές μεταφορές ως κοινωνικό δικαίωμα, πλήρη και σταθερή εργασία του προσωπικού και φυσικά πλήρης ανάκληση όλων των απολύσεων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ψηφίζουμε  παρόν για το συγκεκριμένο άρθρο»

Και το σχόλιο απο τον Ζαφείρη Βελλή 

Και με την πιο πρόχειρη ανάγνωση γίνεται αμέσως κατανοητή η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ στο θέμα της μισθωτής εφεδρείας-απόλυσης.  Είναι απορίας άξιο πως ο …όπως φαίνεται ευφυέστατος «φίλος αναγνώστης»  δεν το αντιλήφθηκε. Μήπως επειδή έτσι τον βόλευε για να στηρίξει την επίθεσή του στο ΚΚΕ;
            Οι υψηλοί αντεργατικοί και αντιΚΚΕ τόνοι των κάθε μορφής «εργατοπατέρων» (και μάλιστα ενόψει εκλογών) σηκώνονται για να καλύψουν τη συνειδητή στήριξη που προσφέρουν στην πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» κι αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να το αξιοποιήσουν για να βγάλουν συμπεράσματα και απ’ αυτά να οδηγηθούν στην κάλπη. Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα που γεμίζουν το εργατικό κίνημα με κήρυκες της υποταγής και να δυναμώσουν το ΚΚΕ  για να δυναμώσουν έτσι και τους αγώνες για τη ζωή τους.

Ζαφείρης Βελλής
Μηχανοδηγός

mixanodigoiose@blogspot.com>Τα συμπεράσματα δικά σας.

1 σχόλιο:

  1. σαφέστατα, αν ήθελαν λοιπόν, θα μπορούσαν να ζητήσουν τροποποίηση του άρθου ώστε να συμπεριλάβει όλους τους σε εργασιακή εφεδρεία συναδέλφους και ν αφήσουν τα πολλά λόγια, όσο για το έτσι με βόλευε, αλλού κύριοι του ΚΚΕ, φροντίστε ν αλλάξετε τροπάρι και συμπεριφορά ώστε να πάρετε με το μέρος σας όσο γίνεται περισσότερους ψηφοφόρους γιατί το έχει ανάγκη αυτό ο πολύπαθος τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή