Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Ενημέρωση για τις 70 προσλήψεις προσωπικού κίνησης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η διαδικασία για τις προσλήψεις των 70 συναδέλφων για προσωπικό κίνησης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Εχτές Παρασκευή
ειδοποιήθηκαν 700 περίπου ενδιαφερόμενοι εκ των 10 και πλέον χιλιάδων αιτήσεων, ότι έχουν επιλεγεί για το πρώτο στάδιο των συνεντεύξεων.

Το επόμενο στάδιο αφορά την επιλογή περίπου 250 υποψηφίων όπου θα υπάρξει νέα διαδικασία επιλογής και συνεντεύξεων και ενδεχομένως διαγωνιστικής διαδικασίας. 
Η διαδικασία έχει καθυστερήσει αρκετά με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα (υπερεργασία) τους τελευταίους μήνες για την στελέχωση των αμαξοστοιχιών.
Την επόμενη εβδομάδα, το Σωματείο των μηχανοδηγών θα θέσει και επίσημα το θέμα των προσλήψεων νέων μηχανοδηγών, ενώ στην διαπραγμάτευση της νέας ΣΣΕ, είτε αυτή τροποποιηθεί είτε ξεκινήσει η συζήτηση της όταν αυτή λήξει, η πρόβλεψη για τις συνεχόμενες ημέρες εργασίας θα αλλάξει καθώς τα δεδομένα έχουν επίσης αλλάξει.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλει να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες προσλήψεις. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

3 σχόλια:

  1. Ωραία η ενημέρωση για τις 70 προσλήψεις αλλά για την επαναπρόσληψη των απολυμένων της ΕΕΣΣΤΥ τις οποίες αναγνωρίζετε ως άδικες δεν ακούσαμε τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσιεύουμε το σχόλιο,για να μην υπάρχει κάποια αμφιβολία ότι θέλουμε να κρύψουμε κάτι.
    Για το θέμα των 21 απολυμένων του Αυγούστου 2019 στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ, το στέκι έχει τοποθετηθεί αναλυτικά κατά καιρούς.
    Αν υπάρξει κάποια εξέλιξη επίσης θα ενημερώσουμε.Καλό θα ήταν οι συνάδελφοι να απευθυνθούν και στα αρμόδια Σωματεία (ΠΟΣ κτλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία πλέον; Γιατί από το Φεβρουάριο δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή