Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τροπολογία για τις υπερωρίες σε ΟΣΕ , ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στην τελευταία συνάντηση με το Προεδρείο της ΠΟΣ , ο Δ/ντας Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλος είχε πεί στους συνδικαλιστές ότι το θέμα με την υπερωριακή απασχόληση και το πλαφόν που υπάρχει οδεύει προς επίλυση μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη , ζητώντας  όμως να μην ανακοινωθεί μέχρι αυτό να συμβεί . 
Στο άρθρο 16 του Νόμου «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις ». λύνεται το θέμα αφού δίνεται η δυνατότητα το πλαφόν κατά εργαζόμενο να μεγαλώνει , χωρίς όμως αυτό να αλλάζει τον τελικό αριθμό ωρών που προβλέπεται για την Εταιρεία .
Δηλαδή θα μπορεί
κάποιος να πληρώνεται πάνω απο 20 ώρες υπερωρία ή 16 ώρες νυχτερινή υπερωρία κ εξαιρέσιμη υπερωρία , αρκεί οι συνολικές ώρες που προβλέπονται για τις Εταιρίες (βάση του αριθμού των εργαζομένων τους ) να μην υπερβαίνει το σύνολο όσων θα καταβάλονταν σε μηνιαία βάση .
Επί της ουσίας , οι Διοικήσεις θα μπορούν να αναδιανέμουν τις υπερωρίες , αυξομειώνοντας το πλαφόν , με βάση τις πραγματικές ανάγκες και χωρίς να υπερβαίνουν το υπολογιζόμενο κόστος ανά μήνα.


Το θέμα αποτελούσε πάγια διεκδίκηση και του Σωματείου μας , το τελευταίο διάστημα.

Το στέκι ειδοποιήθηκε για το θέμα απο τον συνάδελφο Τερζόγλου , μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου