Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Εκτροχιασμός στον Ασωπό

Ο εκτροχιασμός του τρένου έγινε λίγο μετά τις 11.00. Η αμαξοστοιχία 53 που
εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα πήγαινε με χαμηλή ταχύτητα λόγω των στροφών που υπάρχουν στην περιοχή και αυτό όπως φαίνεται ήταν καθοριστικό για να μην υπάρξουν θύματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τρένο συγκρούστηκε με κοπάδι αγελάδων που υπήρχαν στις γραμμές, στην περιοχή του Ασωπου ανάμεσα στο Λιανοκλάδι και την Τιθορεα. Δύο βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Αυτό συνέβη επειδή παρά τον εκτροχιασμό τα βαγόνια έμειναν όρθια. 


Η σιδηροδρομική γραμμή έχει κλείσει και αναμένονται συνεργεία του ΟΣΕ για να επαναφέρουν την τάξη. Στο σημείο σπεύδει και ο πρόεδρος της ΤΡΕΝΟΣΕ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 ώρες για να αποκατασταθεί η βλάβη και έτσι αναμένονται καθυστερήσεις σε όλα τα δρομολόγια, αφού η γραμμή είναι κλειστή.Αρχικά ειδοποιήθηκε και η πυροσβεστική για να φτάσει στο σημείο, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε αφού δεν υπήρξε εγκλωβισμός ή φωτιά σε κάποιο από τα δύο βαγόνια που εκτροχιάστηκαν...



Όπως έγινε γνωστό οι 120 επιβάτες που ταξίδευαν είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να συνεχίσουν με λεωφορεία που σπεύδουν στο σημείο για να τους παραλάβουν. Αρχικά θα μεταφερθούν στον σταθμό του Λιανοκλαδίου και εκεί θα αλλάξουν λεωφορεία, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Αθήνα.


Πηγή:Newsit

1 σχόλιο:

  1. Ο μηχανοδηγός είναι υπεύθυνος....
    Οδηγούσε με ανάποδα τιμόνια...
    και παραβίασε την εκ δεξιών προτεραιότητα στην διασταυρωση με την αγελάδα...

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/12/2013_531536

    ΑπάντησηΔιαγραφή