Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Π. Κλειδόπουλου , εκπροσώπου εργαζομένων ΕΕΣΣΤΥ

Αγαπητοί  συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
 θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε  όλους εκείνους  που με την ψήφο τους εμπιστεύτηκαν  εμένα και την παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ , καθώς επίσης συμμετείχαν σε αυτήν την δύσκολη διαδικασία.
 Δυστυχώς καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε μια κυβερνητική πολιτική που
εξυπηρετεί  τα συμφέροντα του κεφαλαίου και  των ολίγων όπου   στόχο έχει  την εξαθλίωση της  εργατικής τάξης  με τελικό προορισμό την “αδιαμαρτύρητη” υποταγή ώστε να καταστεί ο εργαζόμενος ένας σύγχρονος σκλάβος με (δωρεάν)  free Wi Fi και LCD. 
 Εμείς οι σιδηροδρομικοί της ΕΕΣΣΤΥ είμαστε το επόμενο άμεσο θύμα αυτής της πολιτικής. Με την τοποθέτηση μας στο βωμό των θυσιών ( την ένταξη μας στο ΤΑΙΠΕΔ ) έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο εγγύς μέλλον πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις που αφορούν άμεσα τον εργασιακό μας βίο και το ασφαλιστικό μας μέλλον, αφού το αύριο της εταιρείας   παραμένει μετέωρο. Όπως και όλων των ως τώρα δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών στη χώρα μας.
Με την εντολή που πήρα από σας και με την δική σας στήριξη, θα παλέψω μέσα και από το ΔΣ να προωθώ τα θέματα μας από τη σκοπιά των συμφερόντων της τάξης μας, αλλά και να αναδεικνύω τις πολιτικές και τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης, στο όνομα της κυβερνητικής πολιτικής. Ώστε να βοηθήσουμε και από αυτή τη θέση στο να δημιουργήσουμε συνθήκες ρήξης και συνεχούς αγώνα για τα συμφέροντα μας, για την επιβίωση μας. 
Όπως έχω αναφερθεί και στο παρελθόν, ο σιδηροδρομικός είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό επάγγελμα, δεν διδάσκεται στα θρανία, σιδηροδρομικός γίνεσαι μέσα στον εργασιακό χρόνο, σου το μεταδίδουν και το μεταδίδεις. Ο καθένας από εμάς έχει μια εμπειρία που δεν αποκτάται σε άλλους χώρους δουλειάς και ούτε δημιουργείται από  την μια στιγμή στην άλλη ,κουβαλάμε μια σπάνια τεχνογνωσία  και αυτό είναι ένα όπλο..
Μαζί θα παλέψουμε  για ένα ενιαίο  Ο.Σ.ΕΛΛΑΔΟΣ   όπως τον γνωρίσαμε, αξιόπιστο και  στις υπηρεσίες του Ελληνικού λαού. 
Εύχομαι σε όλους υγεία και  καλές γιορτές, ευτυχισμένο το νέο έτος 


Παναγιώτης Παρ. Κλειδόπουλος
Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ  της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου