Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολή συνδικαλιστών ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα των δώρο - επιταγών

Προς κ. Ζηλιασκόπουλο , Δ/νων Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κοινοποίηση           Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ΤΡΑΙΝΟΣΕ
                                 Εργαζόμενους ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Κύριε Ζηλιασκόπουλε ,

Γνωρίζεται ότι οι αποδοχές όλων μας έχουν μειωθεί από το 2010 έως και σήμερα
κατά 60% μετά και την πλήρη ένταξη της εταιρείας στο Ενιαίο Μισθολόγιο από τον περασμένο Γενάρη  , ένταξη με την οποία καταργήθηκαν και όλα τα Δώρα όπως συμβαίνει  στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Προτείνουμε λοιπόν , στα πλαίσια των ενεργειών που έχουν γίνει από Διοικήσεις  και σε άλλες ΔΕΚΟ του Υπουργείου Υποδομών , να προβεί η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε χορήγηση δωροεπιταγής αξίας 200 Ευρώ σε όλους τους εργαζομένους για αγορές από καταστήματα που θα αποφασίσει –πάντα σε συνεννόηση- με τα Σωματεία Εργαζομένων.
Το κόστος σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 140 χιλιάδων Ευρώ , το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί από τα κέρδη που παρουσιάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά , κέρδη τα οποία οφείλονται στην εργασία του προσωπικού κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Τονίζουμε με την επιστολή μας αυτή ,την οποία θα κοινοποιήσουμε και στους συναδέλφους , ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε τους μνημονιακούς Νόμους που οδήγησαν στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζομένων και στην ανεργία εκατομμύρια υπολοίπων .Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Ωστόσο πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί και πρέπει να προβεί στην προτεινόμενη ενέργεια , προκειμένου να αποκαταστήσει ένα μικρό μόνο  μέρος της αδικίας που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας .

Με την ελπίδα ότι το αίτημα μας θα βρεί ανταπόκριση , ευχόμαστε σε όλους  καλές Γιορτές και μια νέα χρονιά που στο τέλος της θα βρεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Δημόσια και ΟΛΟΥΣ  τους εργαζόμενους σε αυτήν σε καλύτερη μοίρα  με υπογεγραμμένη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα καλύπτει τις ανάγκες μας.

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία

Οι υπογράφοντες

Κολοκοτρώνης Παναγιώτης , Γενικός Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων Προαστιακού
Γενιδούνιας Κώστας , Αντιπρόεδρος ΠΕΠΕ
Γκαντιτζικίδης Πασχάλης , Έφορος ΠΕΠΕ
Καραδήμας Χάρης , Μέλος Διοίκησης Παννελήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών
Λιανός Θόδωρος , Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Προαστιακού
Γεωργακόπουλος Χρήστος , Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Προαστιακού



6 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. inShare


    Text
    Email
    Print
    Σύνταξη με την αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης μπορούν να κατοχυρώσουν 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι. Παράλληλα, έρχονται 19 εργασιακές ανατροπές για 4,5 εκατ. ασφαλισμένους
    news247 Δεκέμβριος 23 2013 09:18

    Ευνοϊκές προϋποθέσεις για ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη με την αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης μπορούν να κατοχυρώσουν 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι είτε ασφαλίστηκαν μέχρι το 1992 είτε από το 1993 και μετά.
    Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι μεν παλαιοί, μέχρι το 1992 ασφαλισμένοι, "κερδίζουν" ως και 12 χρόνια και αντί για τα 67 η σύνταξη έρχεται στα 55. Οι "νέοι", μετά το 1993 ασφαλισμένοι, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 62 τους με λιγότερα από 40 πραγματικά χρόνια.
    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, περισσότερο κερδισμένοι είναι οι γονείς δημόσιοι υπάλληλοι με ανήλικα παιδιά, καθώς βγαίνουν στη σύνταξη από τα 52 αναγνωρίζοντας είτε το χρόνο των παιδιών είτε τη στρατιωτική θητεία, είτε τις σπουδές για να συμπληρώσουν την 25ετία το 2011 ή το 2012.
    Κερδισμένοι είναι επίσης όσοι αναγνωρίζουν πλασματικούς χρόνους για να συνταξιοδοτηθούν με τις προϋποθέσεις του 2010, αλλά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ως τις 31/12/2013 ώστε να κλειδώσουν σύνταξη με τις προϋποθέσεις του 2010.
    Τι μπορούμε να αναγνωρίσουμε
    Οι πλασματικοί χρόνοι που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ασφαλισμένους χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
    - Στην πρώτη είναι τα πλασματικά έτη με τα οποία οι ασφαλισμένοι μπορούν να κατοχυρώνουν σύνταξη με τις προϋποθέσεις του 2010. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν με βάση αίτηση έως τις 31/12/2013 πλην των περιπτώσεων (ασφαλισμένοι μέχρι το 1982) που όπως εξετάζεται θα πάρουν παράταση.
    - Στη δεύτερη ανήκουν οι πλασματικοί χρόνοι του νόμου 3996/11 και αξιοποιούνται για σύνταξη με τα όρια ηλικίας και τον χρόνο ασφάλισης που ισχύουν από το 2011 και μετά. Στα πλασματικά αυτά μπήκαν ο χρόνος των παιδιών και των σπουδών, αλλά υπάρχουν περιορισμοί. Για παράδειγμα, όσοι συνταξιοδοτούνται με τις προϋποθέσεις του 2011 μπορούν να αναγνωρίσουν μέχρι και τέσσερα χρόνια, το 2012 μέχρι και πέντε πλασματικά έτη, το 2013 μέχρι και έξι και από το 2014 και μετά αναγνωρίζονται επτά πλασματικά χρόνια.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΣΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1982 ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να φερουμε κανα χαρτι για δηθεν παρθενοραφες,να παρουμε κανα επιδομα αλληλεγγυης απο το σωματειο που τοσο μας αγαπαει τουλαχιστον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνολικά έχουμε <> πάνω απο 120 σχόλια τους τελευταίους μήνες .
    Και αυτό γιατί δεν μπορεί ανώνυμα να καταφερόμαστε εναντίον τρίτων.
    Όσον αφορά τον Πρόεδρο του Προαστιακού αλλά και άλλους συνδικαλιστές , να πούμε πως η επιστολή - όπως γνωρίζουμε εμείς -αποτελεί και πρωτοβουλία και μόνο όσων υπογράφουν .
    Δεν ζητήθηκε κανενός άλλου η υπογραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΩΜΑΤΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΜΩΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή