Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ταξιδεύοντας με τραίνο. Τα νέα προγράμματα ψυχαγωγίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πώς μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η διαδρομή από τη μία πόλη στην άλλη; Πώς μπορεί κανείς να περάσει τον χρόνο του ταξιδεύοντας με τρένο, όταν τα τοπία έχουν πλέον εξαντληθεί;
Την απάντηση επιχειρεί να δώσει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία προγραμματίζει την εγκατάσταση συστήματος ψυχαγωγίας σε όλους τους συρμούς, το οποίο θα κρατάει παρέα στους ταξιδιώτες, αποτελώντας παράλληλα κίνητρο για την προσέλκυση νέων επιβατών, σύμφωνα με την «Καθημερινή».  
                          
Οι πρώτες δοκιμές ήδη λαμβάνουν χώρα και μέσα στο 2014 θα μπορούν όλοι οι επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να απολαμβάνουν ταινίες, μουσική, ηλεκτρονικά παιχνίδια ή την ανάγνωση ενός ηλεκτρονικού βιβλίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Πρόκειται για ένα ασύρματο τοπικό δίκτυο που θα εγκαταστήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλους τους συρμούς της, το οποίο θα περιλαμβάνει μια σειρά από ταινίες, μουσικές επιλογές, ηλεκτρονικά παιχνίδια και βιβλία ώστε να μπορεί ο επιβάτης μέσω της ηλεκτρονικής συσκευής του (έξυπνο κινητό, τάμπλετ, φορητός υπολογιστής) να επιλέξει πώς θα περάσει τον χρόνο του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
«Η πρώτη μας σκέψη ήταν να εγκαταστήσουμε δωρεάν WiFi δίκτυο, ώστε να μπορούν οι επιβάτες να σερφάρουν στο Ιντερνετ, ωστόσο το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό, ενώ το σιδηροδρομικό δίκτυο περνάει και από πολλές περιοχές, όπου η κάλυψη είναι πολύ φτωχή», εξηγεί στην «Κ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Θαν. Ζηλιασκόπουλος.

Οταν οι αρμόδιοι της εταιρείας κατέληξαν στην εγκατάσταση του συστήματος ψυχαγωγίας επιβατών (passenger entertainment system), που θυμίζει το αντίστοιχο των αεροπλάνων, η πρώτη σκέψη ήταν να τοποθετηθούν οθόνες στους συρμούς.
Ωστόσο, η τεχνική περιπλοκότητα του ζητήματος οδήγησε στην πρωτοποριακή, για τα ελληνικά μέσα μεταφοράς, ιδέα εγκατάστασης του τοπικού δικτύου, με το οποίο θα μπορεί ο επιβάτης να συνδέεται και να επιλέγει μεταξύ διαφόρων δυνατοτήτων.
Οσον αφορά στη χρήση κινητού τηλεφώνου, έχουν ήδη εγκατασταθεί στην πλειονότητα των συρμών συστήματα βελτίωσης του σήματος κινητής τηλεφωνίας σε συνεργασία με τις τρεις εταιρείες (Cosmote, Vodafone και Wind), ώστε να μπορούν να έχουν βελτιωμένη επικοινωνία οι επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Στο μεταξύ, κατά την αναμονή του τρένου στους σταθμούς Αθηνών, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Λάρισας, ο επιβάτης του ΟΣΕ έχει ήδη τη δυνατότητα πρόσβασης σε δωρεάν Ιντερνετ για μισή ώρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται σύντομα σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.

6 σχόλια:

  1. O ζηλιασκόπουλος δεν κοιτάει που έχει καταντήση ο κόσμος wiFi ονοιρεύεται.Από τον αρχηγό του το κόλλησε ; Αυτό θα πει καμιά επαφή με το περιβάλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΨΩΜΙ ΤΥΡΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΑΙ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΙ ΘΕΛΟΥΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως , φαίνεται από τις δηλώσεις του ανθρώπου αυτού, όπως και άλλων υψηλά ιστάμενων στον οργανισμό το ότι δεν έχουν κάνει ένα ζεύγος στα χειριστήρια αλλά και ως επιβάτες πάνω από όλα για να δουν τί λείπει, τί πρέπει να αλλάξει. Και να εξηγηθώ...πρωτίστως, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ανάταξη της τηλεδιοίκησης, σωστή συντήρηση του τροχαίου υλικού για μεγαλύτερη αξιοπιστία, καθαριότητα, συντήρηση δικτύου, σωστά και βολικά δρομολόγια. Εδώ λείπουν βασικά πράγματα και ο αιθεροβάμων Ζηλιασκόπουλος ονειρεύεται Ευρώπη...μόνο που η σιδηροδρομική Ευρώπη και ο κόσμος έχει καλύψει τα βασικά (μου ήρθε η εικόνα ο δύστυχος μηχανοστασιάρχης του Ρέντη να περιμένει τη Δ/Η του 55 για να κάνει ελιγμούς διότι δεν διέθετε άλλη μηχανή) για να προχωρήσει σε πολυτέλειες και ανέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η καλύτερη ψυχαγωγία στο τρένο είναι η θέα από το παράθυρο. Φροντίστε λοιπόν να ελευθερωθούν τα παράθυρα από τις διαφημιστικές μεμβράνες. Αυτοί που τις έβαλαν δεν πρέπει να έχουν ταξιδέψει ποτέ τους μέσα σε τρένο. Το πολύ πολύ να έχουν κάνει Μοναστηράκι - Ομόνοια με τον ηλεκτρικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μας πει κάποιος ποσό κόστισε το όλο πανηγύρι, και δεύτερον το σύστημα θα λειτουργεί και στις ακινητες αμαξοστοιχιες;Γιατί μηχανές γιοκ σε λίγες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί να υπάρχουν χίλια δυό προβλήματα που θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρουν το δρόμο τους αλλά από την άλλη μεριά το βρίσκω πολύ καλό και είναι ένα σύν για την εταιρεία
    Αλίμονο μας αν κάθε φορά που γίνετε κάτι θετικό να το πυροβολούμε γιατί στο μεταξύ δεν έχουν λυθεί κάποια προβλήματα που είναι σε εκκρεμότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή