Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Με προβλήματα συνεχίζεται η μαθητεία των εκπαιδευομένων

Ούτε και σήμερα δόθηκαν σημειώσεις στους εκπαιδευόμενους παρότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε 1 ολόκληρη εβδομάδα για να τις τυπώσει ενώ συνεχίζονται και οι ιατρικές εξετάσεις χωρίς όμως η εταιρεία να έχει φροντίσει να γίνουν με κεντρικό τρόπο , πράγμα που δυσκολεύει τους συναδέλφους.
Ενδεικτικό  της προχειρότητας ,  των λανθασμένων αποφάσεων  και επιλογών της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που φαίνεται να μην δίνει την απαιτούμενη προσοχή στο κορυφαίο θέμα της μαθητείας είναι ότι
σήμερα βρέθηκαν  στο ΚΕ.ΨΕ.Α (Σταλίκας ) και  συνάδελφοι που αδίκως όπως αποδείχτηκε  είχαν κληθεί να εγκαταλείψουν εδώ και 1 μήνα  την μαθητεία.(πέρασαν την δοκιμασία ).

Υπεύθυνος για όλα αυτά ο παντογνώστης κ . Ρετσινάς , Διευθυντής ΔΙΚΑΜ που κυριολεκτικά δρα  ανεύθυνα απέναντι στους συναδέλφους πάντα όμως με την προφανή σιωπηρή  κάλυψη της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

Σήμερα αργά το μεσημέρι , στο ΚΕΚ βρέθηκε και κλιμάκιο του ΛΑΕΚ για να διαπιστώσει αν πραγματοποιείται η εκπαίδευση αφού το πρόγραμμα επιδοτείται και φυσικά τα βρήκε όλα κανονικά .


Τέλος ο κ. Ρετσινάς  γνωστοποίησε στους συναδέλφους ότι δεν θα πληρώνονται την 6η μέρα μαθητείας  γεγονός που θα έχει σαν  συνέπεια οι περισσότεροι απο τους μαθητευόμενους όταν με το καλό ολοκληρώσουν τον 1ο κύκλο , να έχουν πολύ μεγάλα υπόλοιπα σε άδειες και αναπαύσεις.


Φυσικά μέχρι τότε μπορεί ο κ. Ρετσινάς , να αλλάξει την απόφαση του ζητώντας απλά μια συγνώμη.  (Μόνο που η συνέχιση του ίδιου λάθους παύει να είναι λάθος αλλά συνειδητή επιλογή ).


Εμείς παρακολουθούμε το θέμα , καταγράφουμε και αν η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν σοβαρευτεί άμεσα προκειμένου πρώτα απο όλα να προστατέψει τους ίδιους τους εργαζόμενους - νέους συναδέλφους μας , θα γίνουμε πολύ δυσάρεστοι για αυτήν . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου