Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Δίκτυο Σιδηροδρομικών > Συνεχίζεται το αλισβερίσι και η σπατάλη δημοσίου χρήματος στον διασπασμένο σιδηρόδρομο

1.- Το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε εκδήλωση ενδιαφέροντος και υποβολής προσφορών                               για την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου για την τεχνική αξιολόγηση και οικονομική αποτίμηση του τροχαίου υλικού που ανήκει στον ΟΣΕ, το επισκευάζει η ΕΕΣΣΤΥ και το χρησιμοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!!!!
Το κόστος υπολογίζεται σε 190.000€ (πλέον ΦΠΑ) και το σκάνδαλο είναι ότι,
αυτή η καταγραφή έχει γίνει εδώ και 1 χρόνο από το έμπειρο προσωπικό της σημερινής ΕΕΣΣΤΥ (πρώην ΟΣΕ) και βέβαια το γνωρίζουν όλοι οι μεγαλοσχήμονες και των τριών 3 εταιρειών. Εάν αυτή η εργασία των σιδηροδρομικών χρειάζεται «επικαιροποίηση» θα μπορούσαν να την κάνουν οι ίδιοι με ασήμαντο κόστος.

2.- Η ΕΕΣΣΤΥ με απόφαση του Προέδρου και Διευθ. Συμβούλου της, κ. Αγιάσογλου με ημερομηνία 3/12/2013, προχωρά σε «διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη κοστολογικού συστήματος προϊόντων και των παρεχομένων υπηρεσιών συντήρησης τροχαίου υλικού της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε.» με κόστος 90.000€ (πλέον ΦΠΑ).

Το πρόβλημα είναι ότι, το προσδοκώμενο από το διαγωνισμό αποτέλεσμα, βρίσκεται στα χέρια του κ. Αγιάσογλου από 1/6/2013 όταν και του υποβλήθηκε από αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα, χωρίς επιπλέον κόστος!!!

Βέβαια η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί και άλλα ερωτηματικά. Π.χ. γιατί δεν γίνεται ανοικτή διακήρυξη αλλά διαγωνισμός με «συνοπτική διαδικασία» και μάλιστα με προσκαλούμενες επιχειρήσεις (για την ιστορία, την UHY ΑΞΩΝ, την European Profiles και την KPMG Σύμβουλοι Α.Ε.);

H πρόσκληση υπογράφτηκε στις 9/12/2013 και η προθεσμία είναι μέχρι τις 16/12/2013. Μήπως είναι όλα έτοιμα; Ο τελικός (;) ανάδοχος θα έχει ειδική μεταχείριση αφού, με την υπογραφή της σύμβασης θα πάρει κιόλας το 30%!!!

Και αυτή την εργασία, εάν χρειαζόταν «επικαιροποίηση» θα μπορούσαν να την κάνουν οι επαγγελματίες σιδηροδρομικοί με ελάχιστο ή καθόλου κόστος.

Με όλα αυτά, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη υπερψήφισης του υποψηφίου του Δικτύου, Παναγιώτη Κλειδόπουλου, στις επαναληπτικές εκλογές την Τρίτη 17/12/2013 για το μέλος – εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ.

Καλούμε τους αρμόδιους να παρέμβουν.

Καλούμε τους σιδηροδρομικούς να ξεσηκωθούν και να ανατρέψουν τέτοιες αποφάσεις «ημετέρων» προς «ημετέρους» που συνεχίζουν την κατασπατάληση των δημοσίων πόρων, με στόχο τη διάλυση και το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου