Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Εργασία - Μαθητεία με μισθούς πείνας

Το στέκι της έλξης έψαχνε εδώ και καιρό το θέμα με τους μαθητές που πρόσφατα προσελήφθησαν στην ΕΕΣΣΤΥ καθώς βλέπαμε πολλά πανηγύρια γύρω απο το θέμα (και απο συνδικαλιστές.)
Αυτό που ανακαλύψαμε είναι αυτό που περιμέναμε . Οι νέοι συνάδελφοι μας αμείβονται με το 75% του κατώτερου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη ήτη 22.83 Ε * 0.75= 17.13  την μέρα μεικτά !
Δηλαδή ο μισθός των νέων συναδέλφων ανέρχεται σε λιγότερα απο   300 Ευρώ το μήνα ενώ ο εργοδότης επιδοτείται με
11 Ευρώ ημερησίως και οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλει υπολογίζονται στο 50 % του μισθού.


Πρόκειται φυσικά για τις νέες μορφές απασχόλησης που προωθούν τα μνημόνια και θέλουν εργαζόμενους - είλωτες.

Άποψη μας είναι ότι η ΠΟΣ θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα την διαδικασία για να προσληφθούν οι συνάδελφοι με συγκροτημένα και πλήρη δικαιώματα και να ο σιδηροδρομικός κόσμος θα πρέπει να τους αγκαλιάσει δείχνοντας τον δρόμο για την κατάρτιση τους .

Και οι συνδικαλιστές - παπαγάλοι καλό θα ήταν να μαζευτούν αντί να τρέχουν να φωτογραφίζονται με αυτούς που προωθούν αυτές τις πολιτικές και υπερηφανεύονται κιόλας για τις <<μεταρυθμίσεις >>.

Εκτός αν αυτοί θα μπορούσαν να ζήσουν με 280 Ευρώ το μήνα .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου