Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών για τις εκλογές σε ΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών για τις πρόσφατες εκλογές σε ΟΣΕ -ΕΕΣΣΤΥ
Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 17/12/2013 η εκλογή των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Δ.Σ. του ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών συμμετείχε σε αυτές τις εκλογές θέλοντας
να δώσει το δικό του αγωνιστικό στίγμα, μετατρέποντας την τυπική συμμετοχή σε απόφαση ρήξης με το παρελθόν, απόφαση δράσης και αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Παρά τις προσπάθειες μας και σε αυτές τις εκλογές, σημαντικό ρόλο έπαιξαν η αποχή (κυρίως στον ΟΣΕ), οι πιέσεις, τα ρουσφέτια και η λάσπη ενάντια στους υποψηφίους μας. Παρόλα αυτά, μια σημαντική μερίδα σιδηροδρομικών έκανε την υπέρβαση και στήριξε τις δυνάμεις μας δείχνοντας την πρόθεση τους να παλέψουν μαζί μας για ένα καλύτερο αύριο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε έναν έναν όλους τους σιδηροδρομικούς που μας υπερψήφισαν. Ειδικά στην ΕΕΣΣΤΥ, η ανάδειξη του υποψηφίου μας Παναγιώτη Κλειδόπουλου σε μέλος του Δ.Σ. εκπροσώπου των εργαζομένων, μας δημιουργεί πρόσθετες ευθύνες τις οποίες είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε στο ακέραιο.

Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν  την εμπιστοσύνη που ανακτά ο εργαζόμενος στην παράταξη μας που υπόσχεται να υπηρετήσει τους εργαζομένους και όχι (όπως  γινόταν μέχρι σήμερα) το σύστημα που μας οδήγησε ως εδώ. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε στην συνείδηση των εργαζομένων την εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους του και την  πίστη ότι έχει τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον του.

Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε μέσα από συντονισμένο και ενωτικό αγώνα μας, να ανατραπούν οι πολιτικές διάλυσης της κοινωνίας. Να ανατραπεί η κυβέρνηση του χάους και να διεκδικήσουμε πολιτικές αξιοπρέπειας σε όφελος των εργαζομένων.

Η στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ καθορίστηκε από την προεκλογική ανακοίνωση μας. Παλεύουμε:

1.- Να αποκαλυφθούν οι μεθοδεύσεις που οδηγούν την ΕΕΣΣΤΥ στην απαξίωση και τη διάλυση και το προσωπικό της στη διαθεσιμότητα και την απόλυση και
2.- Να σταματήσει εδώ και τώρα η ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ και να επανέλθουν τα μηχανεργοστάσια στη μητρική εταιρεία ΟΣΕ.

                                                                                                                ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου