Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΕΣΟΣΕ για την προσαύξηση του 30% !!!!

Το θέμα με την προσαύξηση του 30% είχε αναδείξει το στέκι της έλξης .....
Οι συνάδελφοι σταθμάρχες αναδεικνύουν το θέμα της προσαύξησης του 30% για την εργασία την 6η μέρα της εβδομάδας. Να θυμίσουμε ότι η ΠΕΠΕ έχει αποστείλει εξώδικο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα εδώ και 4 μήνες και ....ακόμα περιμένει την απάντηση της . Προφανώς οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΠΕΠΕ  , έχουν σοβαρότερα θέμα να ασχοληθούν. Ολόκληρη η επιστολή της ΠΕΣΟΣΕ.
Κύριε  Σύμβουλε
Όπως  γνωρίζεται από 10.03.2012 ισχύει για τον ΟΣΕ νέο μισθολογικό σύστημα
βάσει  της υπαριθμόν  φ  8/3-400/3540/1.03.2012  (ΦΕΚ 698 Β΄)  9.03.2012 Υπουργικής  Απόφασης, Άρθρο 96 αυτού , που έθεσε σε ισχύ τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΟΣΕ.
Στο Άρθρο 27 το Σάββατο ορίζεται, όπως και η Κυριακή, ως ημέρα ανάπαυσης. Στο  Άρθρο 29 προβλέπεται  ότι η εργασία και τις ημέρες ανάπαυσης εν προκειμένω Σάββατα, όταν καλείτε το προσωπικό, είναι υποχρεωτική, δικαιούται όμως ο εργαζόμενος ‘’ των προσαυξήσεων και πρόσθετων παροχών που προβλέπονται   από τον εκάστοτε ισχύοντα εφαρμοστέο νόμο για αυτή την μορφή εργασίας’’.
Εξάλλου  στο νόμο 3846/2010 ΦΕΚ 66Α΄/11.05 2010 και στο Άρθρο 8 ορίζεται κατά λέξη  ‘’η εργασία που παρέχεται  την έκτη  ημέρα της εβδομάδος κατά παράβαση του συστήματος πενθήμερης εργασίας, ανεξάρτητα  από τις προβλεπόμενες κυρώσεις αμείβεται  με το καταβαλλόμενο ημερομίσθιο  προσαυξημένο  κατά 30%. Δεν υπάγονται στην διάταξη αυτή οι απασχολούμενοι σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις.
       Από  τον συνδυασμό των άνω νομικών κανόνων προκύπτει αβίαστα  το συμπέρασμα  ότι ο ΟΣΕ οφείλει να καταβάλλει  στα μέλη μας που εργάζονται τα Σαββάτο ,λόγω  της κυκλωματικής εργασίας,  το αντάλλαγμα για την απασχόλησή  τους  την έκτη μέρα της εβδομάδας κατά παράβαση του πενθήμερου το οποίο ισούται  με 30% προσαύξηση επί του εκάστοτε καταβαλλομένου ημερομίσθιου της αμοιβής του Σαββάτου κάθε μέλους μας.

Ο Πρόεδρος          Ο Γενικός Γραμματέας

Τσούλος Δημήτρης        Μπούρας Ανδρέας

ΝΟΜΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ  / ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ





                 

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οι συνάδελφοι σταθμάρχες διεκδικούν το 30% της προσαύξησης για την 6η μέρα εργασίας στην εβδομάδα .
    Να θυμίσω ότι η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ είχε διαφορετικές προσεγγίσεις για το θέμα (ποιος ξεχνάει τα γέλια Προέδρου - Γραμματέα όταν και καλά στο βήμα του ΔΣ διαβάζανε - κρύβοντας της - τις αποφάσεις που είχε δήθεν ο Πρόεδρος μας ), θέμα το οποίο έχει ΘΑΨΕΙ , θέλοντας να το πάει σε αγωγές για να διευκολύνει τα αφεντικά αλλά και να μην πληρωθεί στους μηχανοδηγούς ένα αίτημα που θα έδινε προφανώς τεράστια αναγνώριση σε αυτούς που το ανέδειξαν.

    Ποιος άραγε μπορεί να ξεχάσει ότι ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ είπε στην Διοίκηση σε συνάντηση με το ΔΣ ότι και το Σωματείο έχει διαφορετικές προσεγγίσεις για το θέμα ....

    Να καταντήσουμε λοιπόν την ΠΕΠΕ δικηγορικό γραφείο.

    Επειδή το ανακάλυψε η Εξέλιξη , ο άσωτος και το στέκι μάλλον .

    Φωτιά , που λέει και ένας φίλος .

    Στο ΣΤΑ θα πούμε πολλά . Και όποιος θέλει ακουλουθεί την πραγματική διεκδίκηση και όχι τους δικηγόρους .

    Για την Εξέλιξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή