Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Η διακήρυξη του Δικτύου Σιδηροδρομικών για τις εκλογές σε ΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
σύμφωνα με την απόφαση της Διοίκησης της ΠΟΣ, στις 10/12/2013 (και στις 17/12/2013 αν χρειαστούν επαναληπτικές) θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων,  στο Δ.Σ. του ΟΣΕ (ένα μέλος) και στο Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ (ένα μέλος). Οι εκλογές αυτές γίνονται σύμφωνα
με το ν. 3965/2011, δηλαδή υποχρεωτικά με ενιαίο ψηφοδέλτιο και για να εκλεγεί κάποιος, πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία (50% + 1) των ψηφισάντων. Εάν αυτό δεν κατορθωθεί στον πρώτο γύρο, τότε διεξάγεται επαναληπτικός ανάμεσα στους 2 πρώτους. Δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί και, εάν παραιτηθεί το μέλος, τότε διεξάγονται ξανά αρχαιρεσίες.

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών καταδίκασε και καταδικάζει τον αντιδημοκρατικό αυτό νόμο τόσο επειδή μείωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων από 2 σε 1 όσο και επειδή εμποδίζει την ελεύθερη έκφραση των ψηφοφόρων που υποχρεώνονται να επιλέξουν  τον εκπρόσωπο τους από μία άχρωμη λίστα.

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών επέλεξε να συμμετέχει στις εκλογές αυτές, για να μην αφήσει την εκπροσώπηση των σιδηροδρομικών, έρμαιο των ηγεσιών των κυβερνητικών, εργοδοτικών παρατάξεων ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, από το 1985 μέχρι σήμερα, είτε μέσω εκλογών είτε μέσω ορισμού από την ΠΟΣ, οι ηγεσίες των παρατάξεων αυτών, διαχειρίστηκαν τη συμμετοχή τους στα Δ.Σ. των εταιρειών ως μέσο για να ικανοποιήσουν  προσωπικά ή μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα. Η συμμετοχή τους στα Δ.Σ. χαρακτηρίζεται από σιωπή, ανοχή ή συνενοχή στις αντισιδηροδρομικές αποφάσεις των εταιρειών.


ΩΣ ΕΔΩ !!!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ

Συμμετέχουμε στις εκλογές για να κάνουμε το Δ.Σ. του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, πεδίο αντιπαράθεσης και διεκδίκησης. Αντιπαράθεσης με τις αποφάσεις που στηρίζουν ή διευκολύνουν το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου και διεκδίκησης τόσο των αιτημάτων των σιδηροδρομικών όσο και μιας πολιτικής που θα ακυρώνει τα αντισιδηροδρομικά  μέτρα της κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και κάθε μνημονιακής κυβέρνησης. 

Ο σιδηρόδρομος και οι σιδηροδρομικοί πρέπει να ξανακερδίσουν τη θέση που τους αξίζει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

1.- Να αποκαλυφθούν οι μεθοδεύσεις που οδηγούν την ΕΕΣΣΤΥ στην απαξίωση και τη διάλυση και το προσωπικό της στη διαθεσιμότητα και την απόλυση.
2.- Να σταματήσει εδώ και τώρα η ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ και να επανέλθουν τα μηχανεργοστάσια στη μητρική εταιρεία ΟΣΕ.
3.- Να σταματήσει η μισθολογική αφαίμαξη των εργαζομένων και η συνεχιζόμενη ακύρωση των κατακτήσεων τους.
4.- Να ενισχυθεί οικονομικά ο ΟΣΕ ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες συντήρησης όλων των υποδομών του.
5.- Να ενσωματωθεί η ΕΡΓΟΣΕ στον ΟΣΕ ώστε να αποτελέσει το δικό μας κατασκευαστικό πυλώνα.
6.- Να σταματήσουν τα σχέδια περαιτέρω μείωσης των δραστηριοτήτων του ΟΣΕ, σχέδια που οδηγούν τον οργανισμό στη συρρίκνωση και το κλείσιμο και τους σιδηροδρομικούς στην απόλυση.
7.- Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
8. - Να ξαναδημιουργηθεί ο ΕΝΙΑΙΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΟΣΕ ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και της χώρας. Στην υπηρεσία της κοινωνίας. Στην υπηρεσία των εργαζομένων. Κόντρα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της διάσπασης, της διάλυσης, της απαξίωσης, που θυσιάζουν το σιδηρόδρομο στο βωμό του κέρδους. 


Με αυτές τις θέσεις συμμετέχουμε στις εκλογές και ζητάμε από τους σιδηροδρομικούς και των δύο εταιρειών να κάνουν δική τους υπόθεση, την εκπροσώπηση τους στα Δ.Σ. των εταιρειών στις οποίες εργάζονται.

Καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς με την ψήφο τους, να μετατρέψουν αυτήν  διαδικασία, από τυπική συμμετοχή σε απόφαση ρήξης με το παρελθόν, απόφαση δράσης και αγώνα για την υπεράσπιση των  δικαιωμάτων μας.

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών στις εκλογές αυτές στηρίζει:

Στον ΟΣΕ, τον Παναγιώτη Τερζόγλου και
Στην ΕΕΣΣΤΥ, τον Παναγιώτη Κλειδόπουλο.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου