Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Οι Κινέζοι κατέθεσαν πρόταση για να σώσουν τους BDZ(Σιδηρόδρομοι Βουλγαρίας)

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις εξελίξεις στην γειτονιά μας. Καλό είναι να το διαβάσουν όλοι.
Η Κινεζική εταιρεία σιδηροδρόμων κατέθεσε πρότασε για μια σημαντική επένδυση στους Κρατικούς Σιδηροδρόμους Βουλγαρίας (BDZ Holding) όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός μεταφορών της χώρας Hristo Alexiev. Η πρόταση  κατατέθηκε στις 9 Μαρτίου μετά
απο σειρά αποφάσεων για αλλαγές στο management της BDZ αλλά και του διαχειριστή υποδομής NKZI, προκειμένου αυτές να βελτιώσουν την απόδοση τους.
Η πρόταση των Κινέζων  (CRRC ) περιέχει 3 ουσιαστικά στοιχεία 


  • Θα χρηματοδοτήσουν το χρέος των 130 εκ Ευρώ της BDZ Holding, το οποίο ο Υπουργός Μεταφορών της χώρας είχε πεί πως έχει υπερβολικό τόκο του 8%.
  • Θα προμηθεύσουν με μηχανές diesel αλλά και Ηλεκτράμαξες την BDZ αξίας 170 εκκατομυρίων Ευρώ.Αυτές θα είναι συμβατές με τα Εθνικά και Ευρωπαικά στάνταρ και θα παραδοθούν άμεσα για να ενισχύσουν τις επείγουσες ανάγκες της BDZ για αξιόπιστο τροχαίο υλικό
  • Θα υπάρξει επένδυση των Κινέζων σε νέο εργοστάσιο για την συναρμολόγηση μονάδων στην Βουλγαρία.
Το Υπουργείο Μεταφορών της Βουλγαρίας θα δημιουργήσει ομάδας εργασίας με εκπροσώπους της BDZ Holding και της CRRC αλλά και Κινέζων οικονομολόγων για να εξειδικεύσουν τις λεπτομέρειες της πρότασης.
Ένα προηγούμενο σχέδιο της Βουλγάρικης Κυβέρνησης για την εκχώρηση του Αεροδρομίου της Σόφιας προκειμένου με αυτά τα χρήματα να ενισχυθεί η BDZ εγκαταλείφθηκε.Τα χρήματα που θα κερδηθούν απο την παραχώρηση του αεροδρομίου θα δοθούν για άλλους σκοπούς.
Μόλις τον περασμένο Φλεβάρη ο Υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας Alexiev είχε δηλώσει πως η BDZ βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση με την εταιρεία να μην μπορεί να ικανοποιήσει το επιβατικό της έργο (και τις υποχρεώσεις με τις συμφωνίες για τα εκεί ΥΓΟΣ). 1 εκκατομύριο λέβα είχαν ξοδευτεί για ενοικιάσεις λεωφορείων το 2016 απο το Κράτος γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο τροχαίο υλικό για να πραγματοποιηθούν σιδηροδρομικά δρομολόγια.
Σε συμβούλιο στις 24 Φλεβάρη για την συζήτηση των προβλημάτων στον σιδηρόδρομο, ο Υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας τόνισε πως ο σιδηρόδρομος αποτελεί κρίσιμο κομμάτι του κρατικού σχεδιασμού για τις μεταφορές,προσθέτοντας πως ο σχεδιασμός για την σύνδεση με άλλα σιδηροδρομικά δίκτυα της Ευρώπης θα ευνοούσε την οικονομία της Βουλγαρίας γενικότερα. Υπάρχει μεγάλη δυναμική στις επιβατικές μεταφορές τόνισε αλλά αυτό προυποθέτει εκσυγχρονισμό της υποδομής και σύγχρονο management.
Λίγες μόνο μέρες πριν είχε ανακοινώσει αλλαγές στις Διοικήσεις των BDZ Holding και NKZI με τους Georgi Drumev και Krasimir Papukchiyski να αναλαμβάνουν το management στις 2 εταιρείες ενώ αλλαγές υπήρξαν και στους Γενικούς Διευθυντές επιβατών και εμπορευμάτων. Επίσης είχε ανακοινώσει την πρόθεση του να ακυρώσει συμφωνίες της εταιρείας υποδομής (NKZI) για ανακαινίσεις καθώς πίστευε πως αυτή η πράξη θα οδηγούσε σε βελτιωμένες τιμές στα έργα και στην ποιότητα τους.
Επίσης πραγματοποιήθηκε ραντεβού του Υπουργού με την Ρυθμιστική Αρχή της Βουλγαρίας και την Αρχή Διερεύνησης Σιδηροδρομικών ατυχημάτων για να συζητηθεί ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία. Ο Alexiev διέταξε άμεση έρευνα σε όλες τις εταιρείες εμπορευμάτων, για τον έλεγχο των προγραμμάτων εργασίας των μηχανοδηγών, καθώς έδωσε εντολή στην Ρυθμιστική Αρχή για να δημιουργήσει σύστημα που θα παρακολουθεί τους ιδιώτες και τους όρους εργασίας που επιβάλουν.
Επιμέλεια 
Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου