Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Επιστολή Β. Ζαβογιάννη στο ΤΑΙΠΕΔ

Ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών ,συνάδελφος Ζαβογιάννης απέστειλε μέσω της ΠΟΣ επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς το Ταμείο προσπάθησε να τον εμπλέξει στην υπόθεση της αγοραπωλησίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ως γνώστη της σύμβασης).
Διαβάζουμε : 


Σε συνέχεια της από 24-2-2017 εξώδικης διαμαρτυρίας – πρόσκλησης δήλωσης της Π.Ο.Σ προς το ΤΑΙΠΕΔ και κοινοποιούμενης προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο Σπίρτζη, τον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με την οποία ως αρμόδιο όργανο εκπροσώπησης των συναδέλφων μας – εργαζομένων ζητήσαμε την υπογραφείσα σύμβαση πώλησης  μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των Ιταλικών Σιδηροδρόμων και σε απάντηση της οποίας μας αποστείλατε την από 6-3-2017 επιστολή σας, στην παράγραφο 4 αναγράφετε ότι: «Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ως μόνη αρμόδια εν προκειμένω, σας έχει ήδη ενημερώσει (δια του εκπροσώπου εργαζομένων στο Δ.Σ.) τόσο για την εν λόγω αγοραπωλησία, όσο και για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας κατά τη μεταβατική, προ της μεταβίβασης των μετοχών, χρονική περίοδο.».
 Εκτός του ότι με την παραπάνω επιστολή σας δεν απαντάτε τίποτα επί της ουσίας, όσον αφορά τη γνωστοποίηση της συναφθείσας σύμβασης, στη παράγραφο 4 όπως αυτή αναγράφεται, αφήνετε ερωτηματικά για το τι γνώριζε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της εταιρίας ο οποίος είναι ο υπογράφων τη παρούσα επιστολή . 
Όπως ήδη πολύ καλά γνωρίζετε, η ενημέρωση που υπήρξε εκ μέρους του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ. κατά τη 208η συνεδρίαση της 26-1-2017 που είχε ως θέμα «θέματα, δράσεις και υποχρεώσεις της εταιρείας που σχετίζονται με την εφαρμογή της υπογραφείσας οριστικής Σύμβασης Πώλησης Μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Ferrovie dello Stato Italiane SpA, από την ημερομηνία υπογραφής της εν λόγω Σύμβασης, ήτοι την 18.01.2017 έως και την οικονομική ολοκλήρωση της συναλλαγής», ενημέρωση προς όλα τα μέλη του Δ.Σ.  αφορούσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης  κι ουδεμία σχέση είχε με το περιεχόμενο της σύμβασης αγοραπωλησίας. 
Η ενημέρωση αυτή  έγινε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. όπως αυτό έχει καταγραφεί στα πρακτικά της προαναφερθείσας συνεδρίασης. Ενημέρωση δε σχετικά με το περιεχόμενο της σύμβασης αγοραπωλησίας δεν έχει γίνει ποτέ στο Δ.Σ. της εταιρίας κι αυτό αποδεικνύεται από τα πρακτικά  προηγούμενων ή επόμενων συνεδριάσεων.  
Επειδή η φράση αυτή ,όπως αναγράφεται, στην παράγραφο 4 της παραπάνω επιστολή σας ("η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως μόνη αρμόδια εν προκειμένω, σας έχει ήδη ενημερώσει, δια του εκπροσώπου εργαζομένων στο Δ.Σ., τόσο για την εν λόγω αγοραπωλησία, όσο και για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας κατά τη μεταβατική, προ της μεταβίβασης των μετοχών, χρονική περίοδο") θίγει την τιμή και την υπόληψή μου, αφού με αφήνει έκθετο και δημιουργεί αμφισβητήσεις για το τι γνώριζα ως εκπρόσωπος των εργαζομένων για την εν λόγω αγοραπωλησία. 
Επειδή και σε κάθε περίπτωση είναι γνωστό σε εσάς, ότι το περιεχόμενο της σύμβασης πώλησης το γνωρίζει μόνο ο μέτοχος και ο επιλεγόμενος αγοραστής για το λόγο αυτό άλλωστε σας ζητήσαμε την εν λόγω σύμβαση με την από 24-2-2017 εξώδικη επιστολή μας.

 Για τους λόγους αυτούς ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΑΜΕΣΑ να προβείτε στην  διευκρίνιση- διόρθωση της ανωτέρω φράσης, με ορθή επανάληψη της επιστολής σας, η οποία έχει δημιουργήσει αμφισβητήσεις και επιθέσεις στο πρόσωπο μου από συναδέλφους μου, τους οποίους εκπροσωπώ και με έχουν τιμήσει με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους, επιφυλασσόμενος παντός δικαιώματός μου, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση στο πρόσωπο μου όσο και για την αποκατάσταση της αλήθειας.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ

(Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ)
(Αναπληρωτής Πρόεδρος Π.Ο.Σ.)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου