Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Σοβαρό λάθος απο τον ¨Σπάρτακο",αλλά στην Ελλάδα μπορείς να λές ότι θές....

Είναι πραγματικά τραγελαφικό αυτό που συνέβη με το "Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος".Το στέκι της έλξης έλαβε και δημοσίευσε ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία απο αναγνώστη για το θέμα των εκπτώσεων που δικαιούνται οι φαντάροι (αλλά δεν λαμβάνουν σύμφωνα με την καταγγελία). Και τελικά βρεθήκαμε και κατηγορούμενοι , απο  κάποιους  που θέλησαν να κάνουν το κομμάτι τους για
άλλους -προφανείς - πολιτικούς λόγους.

Δυστυχώς για αυτούς έχουμε κρατήσει την αλληλογραφία που είχαμε με τον αναγνώστη που μας έστειλε την καταγγελία και όπου φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια που κάνουμε για να εξηγήσουμε ότι η  πολιτική ιδιωτικοποίησης των εκδοτηρίων δημιούργησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα κάποιοι φαντάροι.
Μάλιστα του διαμηνύουμε ότι μεταφέραμε το πρόβλημα στην Διοίκηση και τους καλούμε να ενημερώσουν όλους ότι δικαιούνται έκπτωση.
Σε κάθε άλλη περίπτωση να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Στην ανάρτηση μας σχολίασε και ο συνάδελφος Τάκης Κολοκοτρώνης που εργάζεται καθημερινά στα εκδοτήρια και είναι Πρόεδρος της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ λέγοντας ότι : 
Διευκρινίζω ότι η έκπτωση για φαντάρους 25% ισχύει κανονικά. Έχει βγει διευκρινιστική μάλιστα εδώ και 1,5 μήνα περίπου. Η έκπτωση για τους μόνιμους είναι 25% εν υπηρεσία και 15% εκτός υπηρεσίας. Απορώ με το άρθρο...

Σαν απάντηση σε όλα αυτά, είχαμε την αθλιότητα όσων νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος μας χωρίς αυτά να μένουν ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ.
Ξαφνικά στον Σπάρτακο ανακάλυψαν ότι ο Τάκης Κολοκοτρώνης είναι Πρόεδρος της ΠΕΠ (αλήθεια απο που και ποιος τους ενημέρωσε) , εκλεγμένος με...φιλοκυβερνητική παράταξη (εδώ πραγματικά χάνετε η μπάλλα) ,ενώ σε μια άνευ προηγουμένου αθλιότητα προσπάθησαν να εμπλέξουν το στέκι σε πολιτικά παιχνίδια.
Ωστόσο εδώ, τίποτα δεν μένει αναπάντητο.
Προς απόδειξη των όσων λέμε η αλληλογραφία με την καταγγελία που λάβαμε.





Και η σημερινή ανακοίνωση του Δίκτυου Σπάρτακος...Ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι σκέφτονταν οι συντάκτες της!

Η αναστάτωση που δημιουργήθηκε μετά την καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την τιμολογιακή πολιτική όσον αφορά τα τρένα και τα ΚΤΕΛ και την μη έκπτωση στους φαντάρους, αναμενόμενη. Η πλήρης απραξία από την κυβέρνηση, το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ για το ζήτημα αυτό είναι (δυστυχώς) αναμενόμενη και αυτή.
Μάλλον κλεισμένοι στα γραφεία τους δεν καταλαβαίνουν την αγανάκτηση και την φτώχεια της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η κυβέρνηση δε απαντά μέσω τρίτων, εκφράζοντας την φωνή της εταιρίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία πρόσφατα έπαψε να είναι ιδιοκτησία του δημοσίου. Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα mixanodigoiose@blogspot.com αναπαράγεται η καταγγελία συναδέλφων φαντάρων από την σελίδα του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, όπου οι συγγραφείς ανακοινώνουν την θέση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ένωσης προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την κυβερνητική παράταξη γράφει στα σχόλια και ισχυρίζεται λίγο πολύ ότι οι συνάδελφοι ψεύδονται. 
Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τα εξής. 
Γιατί η ίδια η εταιρεία δεν παίρνει δημόσια θέση; 
Γιατί συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ παίζουν το ρόλο του εκπροσώπου τύπου της εταιρείας και βγάζουν τρελούς τους συναδέλφους σε μία αντιπαράθεση η οποία από ότι φαίνεται απασχολεί έντονα τους εργαζόμενους αλλά κρύβεται από την υπόλοιπη κοινωνία και τις λαϊκές οικογένειες των φαντάρων που αγωνιούν για απαντήσεις; 
Ποιος αποφασίζει για την τιμολογιακή πολιτική των δημόσιων μεταφορών; 
Οι εργολάβοι ή η πολιτεία;
Αναρωτιόμαστε μέχρι που θα φτάσει η σύμπλευση κυβέρνησης και εργοδοσίας; 
Αντί το δημόσιο να πάρει μέτρα για τους φαντάρους καταλήγει να μιλάει εκ μέρους μίας εταιρίας που ξεπούλησε;
Εμείς καλούμε την νεολαία και την κοινωνική πλειοψηφία να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Ας διαπιστώσει ο καθένας αν τηρείται η έκπτωση, ας αναλάβει η εταιρία να δώσει απευθείας εξηγήσεις χωρίς την παρεμβολή του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σε αυτά τα link υπάρχουν όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα: http://www.trainose.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/
ΚΤΕΛ Έβρου, πρακτορείο Ορεστιάδος 25520 22550 
Καλούμε τους συναδέλφους να αναφέρουν το πρόβλημα των μεταφορικών στις διοικήσεις τους.ι
Να μην δεχτούν να δώσουν ούτε ένα euro πάνω από το μειωμένο εισιτήριο που δικαιούνται.
Επιμένουμε – διεκδικούμε δωρεάν μεταφορικά για όλους τους φαντάρους. Όλο το κόστος της θητείας να καλύπτεται από τον στρατό και όχι από τις τσέπες των συναδέλφων

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.

Εμείς θα πούμε και το εξής.
Καλούμε τους φαντάρους να είναι πολύ προσεκτικοί.....Ιδιαίτερα με  αυτούς που τους ενημερώνουν με αυτόν τον τρόπο!!!


1 σχόλιο:

  1. Για να μην απορείτε.
    Αυτός που σας έστειλε την καταγγελία είναι φίλος του γνωστού γραφικού. Τον ενημέρωσε λάθος και άλλη μια σφαλιάρα απο το στέκι της έλξης.Τόσο ανόητοι και τόσο μα τόσο προβλέψιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή