Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΤΡΑΙΝΟΣΕ :Περικοπές στα προγράμματα ωρών εργασίας για στατικούς και προισταμμένους τμημάτων - υπηρεσίας

Όπως πληροφορηθήκαμε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε σε σοβαρές περικοπές σε όλες τις Διευθύνσεις στα νέα ΠΩΕ (Προγράμματα Ωρών Εργασίας) για τους στατικούς και προιστάμενους τμημάτων και υπηρεσιών.
Τα νέα προγράμματα προβλέπουν ότι 
οι προϊστάμενοι τμημάτων στα περιφερειακά μηχανοστάσια και στην Κεντρική Υπηρεσία δεν θα εργάζονται Σαββατοκύριακα. Η απόφαση αφορά κ τους Προιστάμένους Υπηρεσίας σε ΜΑΙ-ΜΘ-Κεντρική Υπηρεσία-Έλεγχο Κυκλοφορίας.


Πρόβλεψη υπάρχει μόνο για όσους λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας απασχολούνται σε άλλα καθήκοντα του κλάδου. (κατόπιν  έγκρισης).

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα περιφερειακά γραφεία θα είναι κλειστά τα Σαββατοκύριακα (Πάτρα-Κιάτο-Λειανοκλάδι-Λάρισα- Δράμα- Αλεξανδρούπολη).
Εμείς θεωρούμε την απόφαση ακραία και όπως έχουμε πληροφορηθεί την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ενέργειες και απο το Σωματείο μας.
Η απόφαση αφορά όλες τις Διευθύνσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ δεν αφορά ΚΑΝΕΝΑ απο τα γραφεία όπου υπάρχει 24ωρη λειτουργία (Τμήματα Κυκλοφορίας ΜΑΙ-Καρόλου-ΜΘ), ΔΙΤΡΥ, Υπηρεσία Ελέγχου Κυκλοφορίας κτλπ.

Το στέκι της έλξης  - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου