Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Κάποιοι προσπάθησαν να εντάξουν την ανάταξη του δικτύου του ΟΣΕ στο Μνημόνιο!

"Κάποιοι προσπάθησαν να εντάξουν την ανάταξη του δικτύου στο… Μνημόνιο». Αυτό καταγγέλλει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ, υποστηρίζοντας ότι ορισμένα κέντρα άσκησαν σχετικές πιέσεις ακόμα και στο
ΤΑΙΠΕΔ.
Υπενθυμίζεται ότι, εδώ και χρόνια, ο ΟΣΕ επεξεργάζεται έναν μεγάλο διαγωνισμό για την ανάταξη του δικτύου, σε πανελλαδική κλίμακα. Τα μοντέλα πολλά, όπως ΣΔΙΤ, πληρωμές διαθεσιμότητας, δημόσιο έργο, κτλ.
Φαίνεται ότι, επί του παρόντος, το μοντέλο που θα επικρατήσει είναι του «κλασσικού» δημόσιου έργου.
Ο προϋπολογισμός θα φτάσει τα 130 εκατ., με χρονοδιάγραμμα 3 – 4 έτη. Επειδή συνολική ανάταξη του δικτύου έχει να γίνει πολλά χρόνια, ο ΟΣΕ εξετάζει την παροχή βοήθειας από ξένο σιδηροδρομικό όμιλο.
Πάντως, στόχος είναι ο ΟΣΕ να διατηρήσει την εποπτεία και διαχείριση του δικτύου, αποφεύγοντας λύσεις, άμεσης ή έμμεσης, συνιδιοκτησίας.
Metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου