Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Λάθος στον τρόπο υπολογισμού της 6ης μέρας ;

Συνάδελφος (ο οποίος είχε ανακαλύψει το δικαίωμα στην αποζημίωση της 6ης μέρας) μας ενημέρωσε ότι μετά απο έρευνα και επικοινωνία με το Σ.Ε.Π.Ε. η εγκύκλιος με βάση την οποία υπολογίζετε η αποζημίωση για  την 6η μέρα έχει σοβαρό λάθος καθώς δεν υπολογίζετε η Κυριακή στις εργάσιμες μέρες, με αποτέλεσμα οι σιδηροδρομικοί να χάνουν μέρος της.
Για παράδειγμα με βάση την εγκύκλιο που εφαρμόζεται αν ξεκινάς για εργασία  Κυριακή αυτή δεν υπολογίζετε στις μέρες εργασίας και έτσι αντί να πληρωθείς την 6η μέρα την Παρασκευή θα πρέπει να εργαστείς και Σαββάτο,δηλαδή 7 μέρες! 
Αντίστοιχα αν ξεκινάς να εργαστείς Τετάρτη, η 6η μέρα δεν προσμετράτε την Δευτέρα,αλλά την Τρίτη,δηλαδή την 7η μέρα!

Το θέμα είναι ήδη σε γνώση του Σωματείου μας και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να εξακριβωθεί τι ισχύει.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου