Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Επιστολή Μ. Μπαγιώτη , βοηθού μηχανοδηγού για το κύκλωμα Λάρισας

Το συγκεκριμένο κείμενο το οποίο έχετε αναρτήσει,  χαρακτηρίζεται εξ'αρχής από τον τίτλο τον οποίο επιλέξατε να του δώσετε: "Πλήρης επιβεβαίωση...για άλλη μια φορα".
Γνωρίζετε, πιστεύω, ότι οι λέξεις τις οποίες χρησιμοποιούμε στον λόγο μας, από τον απλό
καθημερινό, μέχρι τον επίσημο, πρεσβεύουν τις διαθέσεις μας και τις αποκαλύπτουν. Μελετώντας με μεγάλη προσοχή το σεβαστό κείμενο το οποίο έχετε αναρτήσει, προκαλούνται αβίαστα πλήθος ερωτημάτων αλλά και αμφιβολιών για τις προθέσεις υπό τις οποίες συντάχθηκε.

Αρχικά, παρατηρείται ο τίτλος του ο οποίος μαρτυρά μια διάθεση "δίψας" για την "νικη" της επιβεβαίωσης. Θέλω να σας υπενθυμίσω κύριε Γενιδούνια, επειδή θέλω να πιστεύω ότι το γνωρίζετε και ο ίδιος, ότι η καθεμία Υπηρεσία όπως κάθε ένα εργασιακό περιβάλλον δε θα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά πεδίου μάχης με "νίκες" και "ήττες", πολιτικού ή προσωπικού χαρακτήρα.
Είναι τουλάχιστον αισχρό να παίρνει αυτό το χαρακτήρα γιατί δεν είναι "κατάστημα" κανενός. Εάν αυτό συμβαίνει, τότε φανερώνονται αισθήματα αλαζονείας, εγωισμού και προσωπικών ανικανοποίητων επιδιώξεων. 
Αίτιο αυτής της σκέψης αποτελεί  η χαρακτηριστικά επαναλαμβανόμενη χρήση της λέξης ΔΑΚΕ...ΔΑΚΙΤΕΣ. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα την φιλοσοφία του κειμένου το οποίο συντάξατε και κατά κάποιον τρόπο προδίδει τις διαθέσεις σας. Διαθέσεις οι οποίες δείχνουν να είναι αγκυλωμένες σε απαρχαιωμένες τακτικές οι οποίες δεν συμβαδίζουν με τις σύγχρονες καταστάσεις, αντιλήψεις, και απαιτήσεις της εποχής. Το νεαρόν της ηλικίας σας δεν επιτρέπει τις τακτικές αυτές.
Δεν πείθομαι, επίσης, όσον αφορά στις αλλαγές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν και δηλώνετε ότι είναι δικαιολογημένες. Γνωρίζετε κύριε Γενιδούνια ότι είναι πολύ εύκολο εις το όνομα της εξυπηρέτησης των "φέουδων" τα οποία συντηρούνται χρόνια επιμελώς στο σιδηρόδρομο στα πλαίσια του "δούναι και λαβείν", να επικαλούμαστε την εξοικονόμηση προσωπικού και Οικονομικών πόρων με σκοπό  το συμφέρον της Υπηρεσίας. Όμως θα μου επιτρέψετε να πιστεύω ότι δεν είναι αυτή η ιδεολογική εκκίνηση.
"Αλλαγές" οι οποίες αποφασίζονται επίσημα και σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλάζουν, ή φανερώνουν αν θέλετε, παρασκήνιο ισχυρό. Μήπως επηρεαστήκατε από τα "φέουδα"; Και για ποιο λόγο δώσατε με συνοπτικές σκέψεις και διαδικασίες τόσο μεγάλη "βαση"; Νωρίτερα μια σκέψη για το συμφέρον της Υπηρεσίας, σάς είχε διαφύγει; Τι πραγματικά συνέβη; Ποιος σας επηρέασε και με ποιον σκοπό; Θίχτηκε κάπου ο ίδιος; Δώστε σημασία σε αυτό το οποίο θα σας πω: Δέχομαι το συμφέρον για την Υπηρεσία γιατί πάνω από όλα σέβομαι τον εαυτό μου και το χώρο στον οποίο εργάζομαι. Αρκεί βέβαια αυτή η πολιτική να πρυτανεύει στις αποφάσεις σε όλες τις περιπτώσεις, δίκαια. Το να επικαλούμαστε όπου και όποτε μας εξυπηρετεί -για διάφορους λόγους το συμφέρον της Υπηρεσίας και αλλού αυτό το συμφέρον να απουσιάζει- δε νομίζω να είναι και η καλύτερη τακτική. Άποψή μου, βέβαια. 
Προσωπικά πιστεύω ότι εάν δεν κατείχα τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ, θα τύχαινα άλλης υπηρεσιακής μεταχείρισης -γνωρίζετε τι εννοώ-.
Η διαχείριση της υπηρεσιακής κυκλωματικής εργασίας σύμφωνα με τα συμφέροντα των ανθρώπων οι οποίοι έχουν στήσει δικό τους "μαγαζάκι" στο σιδηρόδρομο νομίζω δεν τιμά κανέναν. Ούτε εσάς ως πρόεδρος ούτε εμάς με την ανοχή μας.

Τέλος, παρ' όλες τις επανειλημμένες καθησυχαστικές σας δηλώσεις, σας υπενθυμίζω ότι το θέμα της μαθητείας των βοηθών μηχανοδηγών εξακολουθεί να παραμένει στάσιμο. Σας επισημαίνω ότι πρέπει να δοθεί επιτέλους λύση και σας καλώ να αναλάβετε δράση προς την σωστή κατεύθυνση, της πολιτικής λύσης του ζητήματος.

ΜΠΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου