Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αύξηση σε νυχτερινά - υπερωρίες , θετικές αποφάσεις για το εφάπαξ των σιδηροδρομικών

Ψηφίστηκε χτες η τροπολογία που δημοσίευσε το στέκι της έλξης για την αύξηση απο
40 σε 60% κ μάλιστα με αναδρομική ισχύ (απο 1 Ιανουαρίου 2017)του τρόπου υπολογισμού των νυχτερινών - υπερωριών.
Μετά απο χρόνια ψηφίζεται κ μια τροπολογία που θα μας δωσει αναδρομικά μας έλεγε συνάδελφος, θυμίζοντας οτι απο το 2010 κ έπειτα μονο πληρώναμε αναδρομικά οι σιδηροδρομικοί με τα μνημόνια που ψηφίζονται για εμάς , χωρίς εμάς!
Το στέκι της έλξης ειναι το μοναδικό blog στον σιδηροδρομικό χώρο που δημοσίευσε  την τροπολογία κ κατα συνέπεια πολλοί συνάδελφοι επικοινώνησαν μαζι μας για το θεμα.
Εμείς αυτο που τονίζουμε ειναι οτι στόχος παραμένει η πληρωμή των δευτερευουσών με βάση την εργατική Νομοθεσία  , η επιστροφή των δώρων κ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα επιτρέπουν την ουσιαστική ανταμοιβή του επαγγέλματος των μηχανοδηγών αλλά κ των σιδηροδρομικών γενικότερα .
Ο αγώνας για την ανατροπή των όσων μας επέβαλαν με τα 2 πρώτα μνημόνια οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ κ ΝΔ κ φυσικά συνεχίζονται μέχρι κ σημερα , δεν σταματά ποτέ.
Φυσικά , όσοι προέβλεπαν τεράστιες μειωσεις με το τελευταίο ενιαίο μισθολόγιο, όσοι πόνταραν σε νεα μείωση των δευτερευουσών , όσοι καλλιεργούσαν στον χώρο της έλξης κλίμα πανικού κ ηττοπάθειας επειδή είχαν συνηθίσει τις σφαλιάρες απο τα μνημονιακά χαστούκια των Κυβερνήσεων κ των πολιτικών που στήριζαν , σημερα απλά  κρύβονται .
Οι μηχανοδηγοι θυμούνται τι τους έλεγαν , όσοι μιλούσαν για καταποντισμό των αποδοχών τους κ βλέπουν κ την πραγματικότητα που ΖΟΥΝ μετά κ την υπογραφή της τελευταίας ΣΣΕ.
Ναι μεν δεν τα καταφέραμε όλα ,ωστόσο ξεκάθαρο ειναι οτι η κατάσταση βελτιώθηκε.
Οι εποχές που πληρώναμε σε στυλ Κωτσόβολος , τις μειώσεις που μας επέβαλαν ΧΩΡΙΣ να αντιδρούμε ,οι μνημονιακοί Ταλιμπάν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τον κλάδο μας.
Και επειδή το στέκι οφείλει να λέει κ να γράφει την αλήθεια , τα μηνύματα που περνούμε απο συναδέλφους που βγήκαν στην σύνταξη κ πληρώνονται το εφάπαξ , ειναι ενθαρρυντικά.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού (Νόμος Κατρουγκαλου ), λειτουργεί ανταποδοτικά με τις εισφορές που κατέβαλαν απο το υστέρημα τους επι δεκαετίες οι σιδηροδρομικοί κ τα ποσά που βγαίνουν ειναι ικανοποιητικά.
Φυσικά αν αναλογιστούμε τι θα γινόταν αν εφαρμοζόταν ο Νόμος Βρούτση , θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε την εξέλιξη άκρως θετική.
Επειδή ομως η χώρα εξακολουθεί να παραμένει όμηρος των νεοφιλελεύθερων Ταλιμπάν κ επειδή το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-)οδηγεί  την κοινωνία μας στο σύνολο της στην εξαθλίωση , επειδή η ανεργία παραμένει στο 25% κ ο Εθνικός Πλούτος συνεχίζει να εκποιείται , δεν μας επιτρέπετε να αδρανούμε λεπτό ή να σκεφτόμαστε καν  οτι αυτη η πολιτική μπορεί να οδηγήσει κάπου .
Ο αγώνας ενάντια στους εγχώριους κ εξωτερικούς νεοφιλελεύθερους Ταλιμπάν ειναι αδιάκοπος , ειναι ταξικός.
Η μάχη για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο καθημερινή κ συνεχής !


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Εδώ η τροπολογία που ψηφίστηκε χτες
http://www.parliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/9970468.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου