Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Αυξάνεται η αποζημίωση δημοσίων υπαλλήλων για υπερωρίες, νυχτερινά και Κυριακές


Με τροπολογία που κατατέθηκε πριν λίγο στην Βουλή αυξάνεται η αποζημίωση των δημοσίων υπαλλήλων για εργασία υπερωριακής απασχόλησης, καθώς για τα νυχτερινά και την εργασία τις Κυριακές
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο “Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρα εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις”. 
Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη μαζί με σειρά τροπολογιών που έχουν κατατεθεί. 
Με την υπόψη τροπολογία ρυθμίζονται θέματα του Υπουργείου Υγείας και μεταξύ άλλων επέρχονται οι παρακάτω ρυθμίσεις: 
Παρατείνεται για το έτος 2017 η χορήγηση αποζημίωσης για την προμήθεια στολής στους Διασώστες του ΕΚΑΒ. Πρόκειται ουσιαστικά για την καταβολή επιδόματος στολής πληρωμάτων του ΕΚΑΒ. 
Επανακαθορίζεται η αποζημίωση υπαλλήλων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου τομέα, που λειτουργούν σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάρδια, για εργασία που παρέχουν μετά τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου. 
Συγκεκριμένα, το ποσοστό επί του ημερομισθίου που λαμβάνεται ως αποζημίωση για νυχτερινή εργασία στις εργάσιμες ημέρες, ανέρχεται στο 60% από 40% που ισχύει σήμερα και σε 75% (από 60% που ισχύει σήμερα) για εργασία που παρέχεται “Κυριακές” και αργίες.
 Μάλιστα, η ρύθμιση έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2017. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η δαπάνη περιορίζεται στα 5 εκατομύρια ευρώ ετησίως.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου